Süper Amatör'de işler karıştı

Süper Amatör'de işler karıştı

Süper Amatör Lig'de oynanan 20.hafta maçları sonucunda kümede kalma ve şampiyonluk yolunda yarış kızıştı.

Konya Süper Amatör Lig'de 20.hafta maçları oynandı. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Selçukspor en yakın rakibi olan Ereğlispor'un bay geçtiği haftada deplasmanda Beyşehir Belediyespor ile berabere kaldı. Ligin bitimine 2 hafta kala Beyşehir Belediyespor, Bozkır Gençlerbirliği ve Kulu Belediyespor arasında kümede kalma yarışı devam ederken Selçukspor ile Ereğlispor arasındada şampiyonluk mücadelesi devam ediyor.

KULU SKORU KORUYAMADI

Geçtiğimiz hafta Çumra Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek kümede kalma yolunda çok önemli bir 3 puan elde eden Kulu Belediyespor, bu hafta deplasmanda Selçuklu Belediyespor'a konuk oldu. Kulu Belediyespor geriye düştüğü ve öne geçtiği mücadeleden 5-2 mağlup olarak ayrıldı. Selçuklu Belediyespor; golcü ismi Celalettin'in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.2.devreye hızlı başlayan Kulu Belediyespor 52 ve 57.dakikalarda Daouda Cisse ile öne geçti.Hemen toparlanan ev sahibi ekip 60.dakikada beraberliği yakaladı. 62 dakikada Sadık ile öne geçti.72.dakikada Celalettin attığı golle skoru 4-2'ye getirdi. Bu golden 3 dakika sonra Hidayet ile attığı golle farkı 3'e çıkardı ve maçın sonucunu da belirlemiş oldu.  Bu sonuçla 14 puanda kalan Kulu Belediyespor ligde kalma umudunu haftaya evinde oynayacağı ve en yakın rakibi olan Beyşehir Belediyespor maçına bırakırken Selçuklu Belediyespor ise puanını 33'e yükseltti.

BOZKIR İŞİ ZORA SOKTU

Süper Amatör Lig 20.hafta  mücadelesinde Muhasebe Gençler evinde ligin son sırasında bulunan ve geçen hafta aldığı 3 puanla umutlanan Bozkır Gençlerbirliği'ni ağırladı. Ev sahibi takım 4-1 gibi farklı skorla rakibini mağlup etti.Ramazan Soylu'nun 10 dakikada attığı golle 1- 0 öne geçen ev sahibi ekibe Bozkır Gençlerbirliği 14.dakikada Ali Ceylan ile cevap verdi.Bu gol ilk yarınında skorunu belirledi. 2.yarıda oyuna hakim olan Muhasebe Gençler;60.dakikada Ayet Serdar Aydın, 71.dakikada Mustafa Morbel ve 82.dakikada Ramazan Soylu ile 3 gol buldu  ve 3 puanı 4 golle aldı.Bu sonuçla Bozkır Gençlerbirliği'nin ligde kalma şansını mucizelere bıraktı.Ligde son sırada yer alan Bozkır Gençlerbirliği gelecek hafta evinde Çumra Belediyespor'u ağırlayacak.

4x4 KADINHANI

Sezona şampiyonluk parolasıyla çıkan ancak hedeflerine ulaşamayan Çatalhüyük Çumra Belediyespor ile Kadınhanı Belediyespor karşı karşıya geldi.Gülen taraf konuk ekip Kadınhanı Belediyespor oldu.Ligde gol krallığına koşan ve sezonun gözde oyuncusu Barışhan Taşar'ın 4 gol atarak yıldızlaştığı maçta ev sahibi ekip Ç.Çumra Belediyespor'un tek golünü Serkan Kaya penaltıdan attı.Maç 4-1'lik skorla Kadınhanı'nın üstünlüğü ile sonuçlandı.Geriye kalan 2 haftada her iki takımda artık prestij maçlarına çıkacak.Haftaya Kadınhanı evinde Selçuklu Belediye'yi ağırlarken Ç.Çumra Belediyespor Bozkır deplasmanına konuk olacak.

KARAPINAR EVİNDE GÜLDÜ

Süper Amatör Lig'te 20.hafta mücadelesinde evinde son maçına çıkan Karapınar Belediyespor Seydişehir Belediyesi Sanayispor'u 2-1 mağlup etti. 17.dakika da Hüseyin ile konuk ekip Seydişehir Belediyesi Sanayispor 1-0 öne geçti. Karapınar bu gole 26.dakika da Doğuşhan ile cevap verdi.İlk yarı bu skorla tamamlandı.2.yarıda 75.dakikada Fikret Dirdi ile bir gol daha bulan ev sahibi ekip maçtan 2-1 galip ayrılmasını bildi.Karapınar Belediyespor haftaya ligin kaderini belirleyecek maçlardan biri olan Ereğlispor maçı öncesinde moral depoladı.Seydişehir Belediyesporr ise en son deplasmanda Kulu Belediyespor'u yendiği maçtan bu yana puana hasret kaldı

BEYŞEHİR ÇELME TAKTI

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Selçukspor, ligin 20.haftasında Beyşehir engeline takıldı. Zorlu geçen geçen maçta 60.dakikada Oğuzhan Gümüşhan ile öne geçen Beyşehir maçın sonlarına doğru kalesinde penaltıdan Hasan Kabak'ın attığı gole engel olamadı ve 1 puana razı oldu.Bu sonuçla Beyşehir Belediyespor puanını 14'e yükseltti ve ligde kalma umudunu son 2 haftaya taşımış oldu.Konuk ekip ise  Selçukspor şampiyonluk yolunda 2 puan kaybederek ağır yara aldı.Ligde hala lider olmasına rağmen haftaya bay geçecek olması nedeniyle işi zorlaştı ve şampiyonluk umudunu rakibi Ereğlispor'un puan  kaybına bıraktı

BURAK TAŞPINAR merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.