Sümer'e uzanan en güzel “Ak” el

Sümer'e uzanan en güzel “Ak” el

Ahmet Ak: Sinan Şamil Sam gibi, Naim Süleymanoğlu gibi, Sümer Koçak gibi sporcuları zor buluyor, ama çok kolay kaybediyoruz

KİTAP GELİRLERİ ONLARA

O bir pehlivan. O bir vefalı adam. O bir kendini spora adamış, kariyerinde Avrupa şampiyonluğu, dünya üçüncülüğü, Olimpiyat dördüncülüğü bulunan Ahmet Ak. Ak, minderdeki başarısını, sporla ilgili yazdığı kitaplarla da perçinliyor. Kitaplarının gelirlerini ise ihtiyaç sahibi şampiyon sporculara aktarıyor. Halen Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda araştırma görevi yapan Ahmet Ak'tan önemli bir vefa örneği daha. Kendisi gibi ay yıldızlı mayoyu defalarca giymiş, grekoromen stilde defalarca Türkiye şampiyonluğu yaşamış, Balkan şampiyonu olmuş, 1984 Los-Angeles, 1988 Seul Olimpiyatlarında ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi temsil etmiş uzun zamandır parkinson rahatsızlığı olan Sümer Koçak'ı yalnız bırakmıyor. Güreşi bıraktıktan sonra Afyon Kocatepe Üniversitesinde uzun süre araştırma görevlisi olarak görev yaparken, yakalandığı parkinson hastalığı ile mücadele eden Sümer Koçak'ı sürekli ziyaret eden Ahmet Ak, yürüme ve konuşma yetilerini kaybeden eski dostuna, kitaplarından elde ettiği gelirle akülü araba hediye etti. Eski, bir şampiyon güreşçiye verdiği destekten dolayı takdirle anılan Ahmet Ak, daha önce Türkiye'nin gururu olan halterci Naim Süleymanoğlu ile boksör Sinan Şamil Sam'a büyük destek vererek, bu şampiyonların yanında olmuştu.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ahmet Ak, bu şampiyonların kolay yetişmediğini, böyle sporcuların bir köşede unutulmasını içine sindiremediğini, dolayısıyla da, kitaplarının satışlarından elde ettiği gelirle, bu arkadaşlarının yanında olmaya çalıştığını söyledi. Ak şöyle konuştu:

“Sinan Şamil Sam gibi, Naim Süleymanoğlu gibi, Sümer Koçak gibi sporcuları zor buluyor, ama çok kolay kaybediyoruz. Ben eski bir sporcu olarak, beraber spor yaptığımız, rahatsızlığı olan kardeşlerimizi elimden geldiğince ziyaret ediyor ve yanlarında olmaya çalışıyorum. Böyle sporcularımızı yaşarken analım, bunlar yaşarken yanlarında olalım. Çünkü, bu sporcular Türk Milletini gururlandıran, ay yıldızlı bayrağı, dünya'nın değişik iklimlerinde, değişik coğrafyalarında dalgandıran sporculardır” 

Ahmet Ak, Sümer Koçak'ın rahatsızlığının Türkiye'de bir karşılığı olmadığını, yaptıkları araştırmalar neticesinde bu hastalığın Küba'da tedavi edildiğini öğrendini söyledi. Ak, "Sümer Koçak'ın bu hastalığı ülkemizde tedavi edilemiyor. Biz bir araştırma yaptık ve bunun tedavisinin Küba'da olduğunu öğrendik. Sümer kardeşimizin hastalıkla ilgili dosyalarını Küba'ya göndereceğiz ve oradan gelecek rapora göre hareket edeceğiz. Küba'dan gelecek haberi Sümer kardeşimiz gibi bizde heyacanla bekliyoruz. Bize 'gelin' derlerse Küba'ya gideceğiz” şeklinde konuştu.

FERHAT TÜRKOĞLU merhabahaber.com

320-011.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.