Şükür ve Erdem Galatasaray'dan ihraç edildi

Şükür ve Erdem Galatasaray'dan ihraç edildi

Hakan Şükür ve Arif Erdem için Olağan Mali Genel Kurul'da ihraç kararı çıkmaması üzerine büyüyen tepkilerin ardından Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu olağanüstü toplandı.

Sarı-kırmızılı kulübün Cumartesi yapılan Olağan Mali Genel Kurulu'nda Gülen örgütüyle ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen isimlerden Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliğinden ihraç edilmemesi sonrasında, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Pazar günü olağanüstü olarak Türk Telekom Arena'da bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan kısa açıklamada, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in üyeliklerinin sona erdirilmesine karar verildiği belirtildi.

Şükür ile Erdem'in üyelikten atılma gerekçesi olarak 8 yıldır kulüp üyelik aidatlarını ödememeleri gösterildi. Galatasaray Kulübü bu gerekçeyle aidatlarını ödemeyen 2 bin 750 üyenin de ihracına karar verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Âkif Çağatay Kılıç iki eski futbolcunun Galatasaray'dan ihraç edilmemesiyle ilgili, "Alınan karar konusunda Galatasaray Yönetim Kurulu ivedi şekilde bir düzeltmeye gitmelidir. Çünkü ülkemize, devletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumları ve kulüplerinde işi yoktur" demişti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da ihraç kararının çıkmamasını, "15 Temmuz'dan sonra bu isimlere sahip çıkıyorlarsa Galatasaray'a yazık ederler, asırlık kulübümüze yazık ederler" sözleriyle eleştirmişti.

Oy çokluğuyla reddedilmişti

Galatasaray Kulübü'nün Cumartesi günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısında, Gülen örgütüyle ilişkileri dolayısıyla kulüp disiplin kurulunun değerlendirmesi sonucunda yönetim kurulunun üyelikten çıkartılmalarına karar verdiği eski savcı Zekeriya Öz, tutuklu valiler Hüseyin Avni Mutlu ve Şahabettin Harput, eski futbolcular Hakan Şükür, Arif Erdem ve İsmail Demiriz ile iş adamı Hazim Sesli ile ilgili oylama yapılmıştı.

Oylamada Zekeriya Öz, Şahabettin Harput, Hüseyin Avni Mutlu, İsmail Demiriz ve Hazim Sesli'nin üyelikten çıkartılması oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Genel kurulda Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliğinden ihraç edilmesi ise oy çokluğuyla reddedilmişti.

Öte yandan üyeler Mehmet Koçarslan ve Mehmet Uğur Sunakan'ın da farklı nedenlerden dolayı oy çokluğuyla kulüp üyeliğinden ihracına karar verilmişti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.