Sabit Horasan

Sabit Horasan

Şükür diyelim

Şükür diyelim

Atiker Konyaspor, lider Başakşehir karşısında 1 puanı son dakikada kurtardı.

Yetmez ama, yenilgiden iyidir diyerek şükür etmeliyiz.

Aslında maçın ilk 25 dakikasına baktığımız zaman kazanan tarafın Konyaspor olmaması için hiç bir neden yoktu.

Cesaretle, güvenle rakibin üzerine giden, daha iyi organize olan, rakipten dönen topları iyi değerlendiren ve galibiyeti daha çok ister bir görüntü veren Kartallar, 20 dakikada 5 net pozisyondan yararlanamadı. Elbette ki bu kaçan gollerde, Jahoviç’in yeni olması da etken oldu. Hatta maçın stresine de bağlayabiliriz. 

Hakemin tercih haklarını Başakşehir’den yana kullandığı maçın ikinci yarısında rakip biraz daha etkili göründü.

Atiker Konyaspor ikinci 45 dakikada beklenilenden öte, vasat bir futbol sergiledi. Bu bölümü izlerken geçen yılki maç geldi aklıma.

Atiker Konyaspor, maçın sonlarında pabucun pahalı olduğunu anlayarak yeniden kendine geldi ve Skubiç ile beraberlik golünü buldu. Hatta, son dakikada Orkan’ın nefis frikiğinde top ağlarla buluşsaydı 3 puan bile olabilirdi. İşte o zaman tadından yenmeyecekti.

Konyaspor, Başakspor beraberliğiyle ikinci yarının ilk üç haftasında iç sahada oynadığı iki maçı da 1’er puanla kapatarak tehlike hattında kalmaya devam etti. Gençlerbirliği yenilgisi ise hoş olmadı, içimizi acıttı.

Şampiyonluğa oynasın veya ligde kalma mücadelesi versin hangi takım olursa olsun öncelikle iç sahada oynayacağı maçları en az kayıpla geçmek zorundadır.

İlk üç haftayı değerlendirecek olursak, Konyaspor iki maçta çok önemli 4 puan kaybetti. Hem de kazanabileceği maçlarda.

Bu nedenle, bu haftadan itibaren zor bir fikstüre sahip olan, kalan 14 maçın 6’sını içeride ve 8’ini deplasmanda oynayacak olan Kartalların sahasındaki karşılaşmaların tamamını kazanması halinde 35 puana ulaşabilecek. Bu da deplasmanda alınacak iki-üç puanın Konyaspor için yeterli olacağını göstermekte. .

Ancak, iç sahada oynanacak maçlarda kaybedilecek her puan Atiker Konyaspor’un işini zorlaştıracaktır.

Fikstüre baktığımız zaman; Konyaspor sahasında Beşiktaş, Malatyaspor, Kayserispor, Sivasspor, Kasımpaşa ve Göztepe gibi ligde kendisinden daha üst sıralarda yer alan takımlarla oynayacak.

Yeşil-beyazlılar deplasmanda ise, aralarında düşme tehlikesi yaşayan rakiplerden 21’er puanlı Alanyaspor, Akhisarspor, Antalyaspor, 18 puanlı Osmanlıspor, ve 12 puanla son sırada yer alan Karabükspor ile karşılaşacak. Fikstüre göre, diğer maçlar ise, Galatasaray, Bursaspor ve Fenerbahçe.

Dahası, üç’ü dışında puan alınabilecek takımlarla dış sahada oynanması, her ne kadar o takımlarda tehlike yaşasa da bir yerde avantaj olarak değerlendirilebilir.

Kadrosunu ara transferde Etoı’o, Jahoviç, Orkan ile güçlendiren Atiker Konyaspor’un öncelikle iç sahada puan kaybetmemesi gerekmekte.

Her dönem zor günlerin takımı olan ve güçlüklerin altından kalkabilen Konyaspor’un birlik içerisinde bu sıkıntıdan da kurtulacağına inanmalıyız.

O zaman, sakin olmalıyız. Stres yapmamalıyız. Yönetimi, teknik adamı, futbolcusu, taraftarı ve basını kendi üzerine düşeni yapmalıdır.

Konyaspor’u ancak, kenetlenmenin, birlik olmanın zor dönemden çıkartabileceği bilinciyle hareket etmeliyiz.

İnanıyoruz, güveniyoruz. Konyaspor yine başaracaktır.

Sezona iki kupa ile giren bir takıma yakışanda Süper ligde kalmasıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR