SÜ’de genç diş hekimleri kep attı

SÜ’de genç diş hekimleri kep attı

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 25. dönem mezunlarını düzenlediği törenle uğurladı.

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 25. dönem mezunlarını düzenlediği törenle uğurladı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'in de katılımıyla gerçekleştirilen mezuniyet töreninde öğrenciler mezun olmanın heyecanını aileleriyle ve arkadaşlarıyla paylaştı. Törende söz alan Rektör Prof. Dr. Şahin, "Yeni mezun diş hekimi arkadaşlarımızı tebrik eder, meslek hayatlarında başarılar dilerim. Büyük bir özveriyle çocuklarını okutan ailelerimizi tebrik ederim. Evlatlarınızla gurur duyun. Gerçekten çok başarılı birer diş hekimi olarak mezun oldular. Vatana ve millete hizmet edecekler. Ben de Sağlık Eğitimi Konseyi'nin bir üyesiyim. Çalışmalarımızda ağız ve diş sağlığı bakımından dünyanın en iyi ülkeleri arasında olma yolunda ilerlemeliyiz. Bu açıdan toplumun bilinçlendirilmesi için sizlere çok önemli görevler düşüyor" dedi.

Diş Hekimliği Fakültesinin önemli başarılara imza attığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Üniversitemiz ülkemizin en kalabalık 2. üniversitesidir. 95 bin öğrencimiz var. Yapılan çeşitli sıralamalarda devlet üniversiteleri içerisinde ülkemizde 9. sıradayız. Önümüzdeki üniversitelerin çoğu arkasında ciddi sermaye desteği olan holdinglere ait üniversitelerdir. Dünyadaki sıralamalarda da 902. sıradayız. Bir önceki sene 981. sıradaydık. 79 basamak yükselerek 902. sırayı aldık bu yıl. Ama en önemlisi de mezun olduğunuz okulunuzun başarısı. Daha önce bizim en başarılı fakültemiz Ziraat Fakültesiydi ve dünyada 343. sıradaydı. Ama bugün Diş Hekimliği Fakültemiz ülkemizde 7. dünyada 198. sırada yerini aldı. Bu başarının mimarı olan fakültemiz hocalarını tebrik ediyorum. Bu başarı da gösteriyor ki Diş Hekimliği Fakültesi, Selçuk Üniversitesinin bilimsel anlamdaki çoban yıldızıdır. Üniversitemiz bir dünya üniversitesi olma azmi ve kararlılığıyla yola çıkmıştır. Bugün de ülkemizin, devletimizin ve milletimizin stratejik üniversitesi olma azmiyle hareket ediyoruz" diye konuştu.

"Ülkemizin en büyük diş hekimliği fakültelerinden birini inşa etmeyi planlıyoruz"

Diş Hekimliği Fakültesi için açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Şahin, "Diş Hekimliği Fakültemizi, Masera'ya taşıma niyetindeyiz. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek ülkemizin en büyük diş hekimliği fakültelerinden birisini inşa etmiş olacağız. Yataklı bir kurum olacak, ameliyathaneleri olacak, üniteleri çoğalacak ve referans kurum haline gelecek. Daha bir özgüvenle yolumuzda ilerleyeceğiz. Bu nedenle yabancı dilinizi geliştirin, DUS'a girin, sınavlarınızı kazanın, uzmanlığınızı da gerçekleştirin. Yeni akademisyenlere ihtiyacımız var. Üretecek insanlara ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Açılışta söz alan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nimet Ünlü de, "Biraz sevinç, biraz heyecan ve biraz korkuyla başlamış olduğunuz diş hekimliği eğitim hayatınızı bugün diş hekimliği unvanını alarak sonlandırıyorsunuz. Hepimiz gururluyuz, hepiniz gururlusunuz. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Asıl çalışmanın ve sorumluluğun başladığı şu andan itibaren diş hekimliği meslek hayatınızda sizlere başarılar diler ve her şeyin gönlünüzce olmasını temenni ederim" şeklinde konuştu. Fakülteyi birincilikle bitiren Hatice Özsarı da törende bir konuşma yaptı. Konuşmalarının ardından öğrenciler sahnede "Hekimlik Yemini" etti. Yeminin ardından diplomalarını protokol üyelerinin ve öğretim üyelerinin ellerinden aldı. Diplomalarını alan öğrenciler 10. Yıl Marşı eşliğinde hep birlikte coşkuyla keplerini havaya attılar.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimet Ünlü, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mehmet Teker, Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Hanifi Sarıçiçek, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.