Suda sorun yok!

Suda sorun yok!

Kurban Bayramı ve sonrasında çeşitli şikayetler ile acile giden hasta sayısında bir artış gözlemlendi.

Vatandaş arasında “Şikayetler, içme sularından kaynaklanıyor” söylemleri ve iddialarının artması üzerine KOSKİ de bir açıklama yaparak, söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kurban Bayramı, bazı vatandaşlar için hastanelerde geçti.  Bayramda ve sonrasında kamu hastaneleri, tıp fakülteleri ve özel hastanelerin acil servislerinde çeşitli şikayetlerin reaksiyon göstermesi ile birlikte bir yoğunluk yaşandı. Mide bulantısı, kusma ve ishal şikayeti ile acile gelen hasta sayısındaki artış gözlerden kaçmadı. Şikayetler üzerine muayenesi yapılan hastalarda salgın bir virüsün yaygınlık gösterdiği saptandı. Şikayetler, özellikle çocuklarda daha ağır seyretti. Hastanelik olan vatandaşlar arasında “İçme suyundan olabilir” iddiası ve söylemleri de arttı. KOSKİ konu ile ilgili iddialara cevap vererek, söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.  

VATANDAŞ ARASINDA KONUŞULAN “İÇME SUYU” İDDİASI

Acile giden vatandaşların büyük kısmı, belirtileri “İçme suyuna ve tatlı suya” bağladı. İçme suyundan ve tatlı su çeşmelerinden son zamanlarda ağır bir koku aldıklarını ve suyun tadının eskiye nazaran biraz değiştiğini ifade eden vatandaşlar, şunları söyledi: “Yakın zamanda evlere kaliteli içme suyu verildi. İçme suyundan yakın bir zamana kadar ne ağır bir koku geliyordu ne de tadı değişikti. Ayrıca son zamanlarda musluklardan akan sular çok klorlu geliyor. Kovaya doldurduğumuz su bilinen kireç gibi. Çoğu vatandaş, bayram ve hemen sonrasında bir salgına yakalandı.  Mide bulantısı, kusma şikayeti ile hastaneye giden vatandaş sayısı hayli fazla. Bizim bazı akrabalarımız da bu şikayetler ile hastanelik oldu. Vatandaş arasında en çok konuşulan mesele, hastalığın sudan kaynaklandığı yönünde.” 

KOSKİ'DEN AÇIKLAMA: SÖYLEMLER GERÇEKLERİ YANSITMIYOR

KOSKİ ise bazı vatandaşlar arasında konuşulan bu iddialara yanıt verdi. KOSKİ yetkilileri konu ile ilgili şöyle bir açıklamada bulundu: “İl Sağlık Müdürlüğü, 100 farklı noktadan çeşitli numuneler alarak, suyun kalitesini ve son durumunu ölçümlüyor. Çıkan sonuçları da KOSKİ ile paylaşıyor. Son dönemlerde alınan numuneler ile ilgili bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Ayrıca KOSKİ'de 90'a yakın farklı noktadan çeşitli numuneler alarak, suyu analiz ediyor. Bizim çalışmalarımızda da bazı vatandaşların söylediği gibi olumsuz bir durum çıkmadı. Eğer, hastanelere belli şikayetlerle içme suyundan dolayı gittiğini söyleyenler varsa, numune alıp İl Sağlık Müdürlüğü ile paylaşabilir ama söylemler gerçeği yansıtmıyor. İçme sularında ve tatlı sularda bir sorun yok.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum