Suçsuz olanlar hakkını arasın

Suçsuz olanlar hakkını arasın

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Ata, Bera Otel'de basın mensupları ile bir araya geldi.

Türk Eğitim-Sen Konya 1 No'lu Şube Başkanı Tanfer Ata, “Gerek ihraç edilenler gerekse açıkta olan öğretmenler, Konya Valiliği OHAL Bürosu'na mağduriyetlerini ifade eden bir dilekçeyle durumlarının yeniden değerlendirmesini talep edebilir. Olayın takipçisiyiz” dedi.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Ata, Bera Otel'de basın mensupları ile bir araya geldi. Ata, ihraç edilen ve açıkta bekleyen öğretmenlerle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye çapında 28 bin 163, Konya'da ise bin 33 öğretmenin açığa alındığını söyleyen Ata, “Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak bizler hangi kesim tarafından yapılırsa yapılsın darbelere karşıyız” dedi. FETÖ/PDY bağlantısı olup olmadığı yapılacak inceleme ve soruşturmalarla ortaya konulmadan suçsuz olanların ihraç edilmesinin veya açığa alınmasının doğru olmadığını belirten Ata, “Bu konu sosyal bir yara haline gelmeden suçlu ve suçsuz ayrımı sağlıklı bir şekilde yapılmalıdır. Halen gerek ihraç edilenler ve gerekse açıkta olanlar, mağduriyetlerini ifade eden bir dilekçeyle valiliklere müracaat ederek durumlarının yeniden değerlendirmesini talep edebilmektedir. Bizler suçsuz olduğuna inandığımız üyelerimizi bu doğrultuda bilgilendirerek, Konya Valiliği OHAL Bürosu'na dilekçe vermelerini ve göreve iade edilmeyi talep etmelerini istiyoruz. İnceleme ve yeniden değerlendirme sürecinin hızlandırılması gerekmektedir. Eğitim camiası olarak binlerce öğretmen bunu istemektedir. Suçsuz olduğuna inandığımız 104 üyemiz, açığa alındı, ihraç edildi. Onların acısını her gün birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

MÜDÜRLÜK BAZI ŞEYLERİ GİZLİYOR

Norm kadro fazlası öğretmenler ile ilgili problemlerin de olduğunu dile getiren Ata,  Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı kadrolarına, sınav puanı üstünlüğüne göre tercih alma ve  yerleştirme iş ve işlemleri yapıldığı söyledi. Ata, şunları kaydetti: “Hali hazırda Konya'da norm kadrolarının güncellenme işlemleri yapılmadı. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre Ekim ayında norm kadro güncellemesi yapılacaktır. Bu güncelleme yapılmadan, ihtiyaç ve norm fazlası öğretmenler ile ilgili işlem yapılması mağduriyetlere yol açacaktır. Bir de, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 53. Maddesine göre Re'sen atama işlemleri düşünülürse, daha sonradan telafisi imkansız mağduriyetler ortaya çıkacaktır. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün web sayfasında yayınlanan 09.09.2016 tarihli taslak listede yanlışlıklar tespit edildiği için yapılan işlemler askıya alınmıştır. Adayların puan üstünlüğüne göre tercihlerine yerleştirileceği konusu yönetmelik emri olduğu için bu konuda çok dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü puanlara dikkat edilmediği hakkında çok sayıda şikayet var. Her şey mevzuata uygun, adil ve şeffaf olmalı. Hiçbir bilgi gizli tutulmamalı.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.