"Şubat Sürgünü" paneli yapıldı

"Şubat Sürgünü" paneli yapıldı

Gülden Sönmez, KADEM Konya Temsilciliğince, düzenlenen "Şubat Sürgünü" adlı panelde, Müslüman olduğu için baskı görenlerin sıkıntıya düştükleri zaman yanlarında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez, gençlerin sosyal medyadan beslendikleriyle ya da sadece kısıtlı okumalarıyla 28 Şubat'ı anlamalarının çok mümkün olmadığını belirterek, "Niye bu darbe yapıldı? sorusunu sorup, ona göre yaşananları anlamak lazım" dedi.
 
Kendisini "başörtülülerin avukatı" olarak nitelendiren Sönmez, 28 Şubat sürecinde bazı sıkıntılar yaşadıkları için şimdi bazı şeyleri daha iyi anlayabildiklerini belirterek, "Gençlerin sosyal medyadan beslendikleriyle ya da sadece kısıtlı okumalarıyla 28 Şubat'ı anlamaları çok mümkün değil. 'Niye bu darbe yapıldı?' sorusunu sorup, ona göre yaşananları anlamak lazım. Üniversitedeki başörtülü kızlar niye bu kadar tehlikeli bulundu? Biz, 28 Şubat döneminde, 'tesettür, kadın süsü verilmiş bomba paketi' muamelesi gördük. Peki niye başörtülü kadınlar, genç kızlar bu kadar tehlikeli bulunuyordu? Bunlar sorulmalı" diye konuştu.
 
Ardından söz alan 28 Şubat mağdurlarından AK Parti'den İstanbul Milletvekili aday adayı olan Leyla Şahin ise başörtüsü yasağıyla karşılaştıkları ilk dönemde sorunun çözülmesi için çok çabaladıklarını aktardı.
 
Türkiye'de tamamlayamaması üzerine eğitimine yurt dışında devam etmeye karar verdiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:
 
"Hukuk mücadelesi verildi. Aslında yasak hukuki bir yasak değildi. Tamamen fiili uygulamaydı. Bunu hukuk yoluyla aşmak çok da kolay değildi ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi insan hakları ihlalleri üzerine özelleşmiş bir mahkemeydi. Bu amaçla benim davam ilk giden dava oldu. Sonuçta bu insan hakkı ihlaliydi. Şu anki geldiğimiz konuma baktığımızda, haklı olan eninde sonunda hakkını alıyor."
 
KADEM Konya Temsilcisi Kübra Solak da kadına uygulanan şiddet konusunun, Özgecan'ın başına gelen acı olayla bugün biraz daha güncellendiğini söyledi.
 
Dernek olarak erkeği ötekileştirmeden nereden gelirse gelsin şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını dile getiren Solak, ulusal ve uluslararası platformlarda Türk kadınını dünya kadınları ile rekabet edebilecek ve örnek olabilecek düzeye çıkartmak için çalışacaklarını vurguladı.
 
Solak, panelin amacının, geçmişte yapılan zulüm ve haksızları hatırlatmak ve unutturmamak suretiyle, bir daha aynı yanlışlara düşülmesini engellemek, hali hazırda yapılan hataların düzeltilmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.