SÜ İletişim'de gelenekler yaşatılacak

SÜ İletişim'de gelenekler yaşatılacak

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri tarafından düzenlenen “Doya Doya İletişim” etkinliği bu yıl “Mahalle Konsepti” ile gerçekleşecek.

Geleneksel hale gelen etkinlikte öğrencilerin birbiriyle olan iletişimlerinin artırılması amaçlanıyor Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencileri tarafından 9 Mayıs'ta düzenlenecek etkinlikle, kaybolmaya yüz tutmuş mahalle kültürü yaşatılacak. Köylerden kente olan hızlı göçlerle birlikte kaybolan mahalle kültürü ve komşuluk ilişkilerinin üniversite öğrencilerinin görmesini sağlayacak olan etkinlik aynı zamanda öğrencilerin birbiriyle olan iletişimini artırarak eğlenceli etkinliklerle yoğun ders ortamındaki streslerini atmaları sağlanacak. Geleneksel hale gelen Doya Doya İletişim’de açılan stantlarda çeşitli firmaların hem ürün tanıtımlarını yapmaları hem de üniversite öğrencilerinin bu ürünleri ücretsiz olarak tatmaları sağlanacak. Öğrenciler, etkinliklerde konser havasında çalan şarkılara eşlik ederken, bir yandan da hazırlanan “Doya Doya İletişim Hatırası” tabelası önünde fotoğraf çektirecek.  Etkinliği düzenleyen öğrencilerden biri olan Reklamcılık Bölümü öğrencisi Eda Kavak, yaptıkları etkinliğin amacının öğrencilerin günümüzde kaybolmuş olan mahalle kültürünü eğlenerek tanımaları olduğunu söyledi. İletişim Fakültesi olarak daha çok iletişim kurmaları gerektiğini belirten Kavak, “Etkinlikte temel amacımız öğrencilerin yoğun geçen öğrenim döneminin stresini atmalarını sağlamak. Ayrıca öğrencilerin birbiriyle iletişim kurmaları bu tür etkinliklerle daha da artıyor. Etkinliklerle öğrenciler birbirini daha yakından tanıyor. Geçtiğimiz yıllarda etkinliğin faydalarını gördük. Bu yıl da etkinliğe ek olarak Mahalle Konseptini ekledik” dedi. 

Etkinliğinin kohseptinin bu yıl “Mahalle Kültürü” olduğunu kaydeden Kavak, “Etkinlik her yıl farklı bir konseptle yapılıyor. Geçtiğimiz yıl 80'ler yaşatılmaya çalışılmıştı. O yılların yaşantısı fakültemize taşıdı. Bu yıl da kentlerde yaşayan birçok insanın bilmediği fakat kültürümüzün bir parçası olan mahalle kültürünü yaşatmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.  Etkinlik sayesinde Etkinlik Yönetimi dersi kapsamında etkinlik yönetimi hakkında bilgi edindiklerini ifade eden Kavak, “Bu etkinlik sayesinde reklamcılık öğrencileri olarak etkinlik yönetimi nasıl olur, nasıl yönetilir bunları öğrenmiş oluyoruz. Bir etkinlikte sponsorlardan dekoruna kadar, ses sisteminden yiyecek içeceğe kadar her şeyi düşünerek hareket ediyoruz. Bu yüzden etkinlik yönetimi açısından ve bizim açımızdan faydalı bir ders oluyor” diye konuştu


ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.