'Stratejik ortak stratejik hedef yapıyor'

'Stratejik ortak stratejik hedef yapıyor'

AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da yapıldı. Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik gerilimin yaşandığı ABD'ye yüklendi.

12.40: ERDOĞAN: OYUNUNUZU GÖRDÜK, MEYDAN OKUYORUZ

Kongre salonunda konuşan Erdoğan, "AK Parti kağıt üzerinde 60 kurucu üye tarafından kurulmuş bir partidir ama asıl kurucusu da sahibi de milletimizin bizatihi kendisidir" dedi.

​"17 yıl önce AK Parti'yi kurarken 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demiştik" ifadesini kullanan Erdoğan, "AK Parti başlangıçtır, Hz. Adem'in dünyaya gelmesiyle başlayan imtihanımızın takipçisidir" diye konuştu.

Erdoğan, "Birileri bugün bize dövizle, faizle tuzak kurmaya çalışıyor. Biz de diyoruz ki, 'Oyununuzu gördük, meydan okuyoruz'" dedi.

"Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün mutlaka alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz" diyen Erdoğan, "Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık olmayacağız" ifadesini kullandı.

​​Erdoğan, şöyle devam etti: "Bir kez daha haykırıyoruz; başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, Türkiye'nin yükselişini durduramayacaksınız, hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü biz Türk milletiyiz, çünkü biz Müslümanız, çünkü biz insanlığın ortak sesi ve vicdanıyız."

"Dışarıdan kurdukları tuzaklar yetmedi, içerideki ihanet odaklarını harekete geçirdiler" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Sokak, yargı-emniyet darbesi yapmaya çalıştılar. Sınır darbesi yapmaya kalktılar, siyaset darbesi yapmaya kalktılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar. Dışarıdan kurdukları tuzaklar yetmedi, içerideki ihanet odaklarını harekete geçirdiler. Sokak, yargı-emniyet darbesi yapmaya çalıştılar. Sınır darbesi yapmaya kalktılar, siyaset darbesi yapmaya kalktılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar. 15 Temmuz destanını bu hissiyatla kazandık. Bugün de birileri kurla, dövizle, enflasyonla tehdit ediyor. Biz de diyoruz ki, oyununuzu gördük, meydan okuyoruz. İman varsa, imkan da vardır. Milletimiz nice ihanetleri, tuzakları hep imanıyla boğmuştur. Hakkımızı değil, ülkemizin ve milletimizin şerefini savunuyoruz. Bazılarının dünyalarından şeref, namus gibi kavramların karşılığı olmayabilir. Milletimizle birlikte 16 yıldır karşımıza çıkan onca sıkıntıya, engele, tuzağa bu inançla karşı koyduk ve zafere ulaştık."

Erdoğan, "Türkiye'nin sınır güvenliğinin sınır ötesinden başladığı inancıyla yürüttüğümüz operasyonları genişleterek devam ettireceğiz. Daha önce Cerablus'ta, El Bab'da, dün Afrin'de ne yaptıysak Suruç'tan Cizre'ye kadar olan sınırlarımız boyunca aynısını yapacağız. Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için kolları sıvadık. Kanal İstanbul, 43 kilometre. Her iki tarafında inşallah iki butik şehir oluşturacağız. Böylece Kanal İstanbul ile birlikte dünyaya büyük bir mesaj vereceğiz. Türkiye'nin en büyük yatırımı olacak bu stratejik projeyi mutlaka gerçekleştireceğiz" dedi.

12.20: ERDOĞAN'IN SİYASİ HAYATINI ANLATAN FİLM İZLENDİ

Kongre'de TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın gönderdiği mesaj okundu. Ardından salondakilere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi hayatını anlatan 16 dakikalık bir film izletildi.

12.00: KONGREYİ ÇOK SAYIDA YABANCI KONUK İZLİYOR

11.50: ERDOĞAN, 'DÖNMEM GERİ SENİN YOLUNDAN' ŞARKISIYLA KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nin yapıldığı salona gelişinde, 'Dönmem geri senin yolundan' şarkısıyla karşılandı.

AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Ankara Spor Salonu'na girişiyle başladı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, hazırlanan platformdan yürüyerek partilileri selamlarken, partililer hep birlikte 'Dönmem geri senin yolundan' şarkısını söyledi.

Kongrede Divan Başkanlığ'na eski bakan ve Meclis başkanlarından Mehmet Ali Şahin getirildi.

11.30: ERDOĞAN: ONLARIN DOLARLARI VARSA BİZİM ALLAHIMIZ VAR

Kongre dolayısıyla binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salona gelişi sırasında dışarıda bekleyenlere kısa bir konuşma yaparak, yerel seçimde bütün büyükşehirleri kazanacaklarını söyledi.

Erdoğan, "Onların dolarları varsa bizim Allahımız var ve yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler" dedi.

İLK KEZ SEÇİMLER TEK LİSTE OLARAK YAPILACAK

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra yeni sistemin ilk kongresini bugün gerçekleştirilecek.

Partinin yeni yönetiminin belirleneceği kongrede, ilk kez genel başkanlık ve MKYK seçimleri de aynı anda yapılacak.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın aktardığına göre, AK Parti'nin 6. Olağan Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis grubu, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı kadrosunda yaptığı değişikliklerin ardından son nokta olacak.

Erdoğan, partinin hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) hem de Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) değişikliğe gidecek.

​AK Parti kongresinde ilk kez seçimler tek liste olarak yapılacak. Partinin tüzüğünde buna olanak veren madde bulunduğu ve zaman kaybetmemek için bu yöntemin seçildiği iddia edildi. Erdoğan, kongrenin hemen ardından, akşam saatlerinde yeni seçilen MKYK üyeleriyle toplantı yapacak. Toplantının ardından yeni genel başkan yardımcıları açıklanacak. Bayram tatili nedeniyle partideki seçimlere ilişkin tüm çalışmalar tek günde bitirilecek.

'TECRÜBE VE GENÇLİK' DENGESİ

Yeni isimlere ve yüzlere yer verileceği belirtilen parti yönetimi listesinde, ‘tecrübe ve genç dengesi'nin korunacağı belirtiliyor. Partinin MKYK'sında dengeli yapı oluşturulurken, MYK'da yeni ve farklı isimlere görev verilebileceği ifade ediliyor. Eski bakanlardan Nurettin Canikli, Ömer Çelik, Mehmet Özhaseki, Efkan Ala, Fatma Betül Sayan Kaya ile halen bakanlık görevini sürdüren 4 bakan, MKYK'da olacak. Genç vekillerden Erkan Kandemir ve Mustafa Demir gibi yeni isimlerin de parti yönetiminde olacağı belirtiliyor.

SLOGAN: MİLLET BİR, HEDEF BİR

Kongrenin "Millet bir, hedef bir" olan sloganının, 1071'den bu yana bu topraklarda yaşayanların kader birlikteliğinden yola çıkılarak belirlendiği dile getirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da kongrede bir sürpriz olacağını belirterek, "Sayın Genel Başkanımızın konuşmasından sonra bir sürprizimiz olacak. Türkiye'nin içinden geçtiği bu önemli süreçte o sürprizi buradan ifade etmeyeceğim, açıklamayacağım ama yarın o sürprizi hep birlikte göreceğiz. Bütün dünyaya da buradan bir mesaj vermiş olacağız. Genel Başkanımızın konuşmasından sonra tüm dünyaya vereceğimiz mesajımızı da izlemiş olacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.