Stratejik hata yapıldı

Stratejik hata yapıldı

Yaşanan problemlerin sürdürülen yanlış politikadan ve BOP’tan kaynaklandığını ifade eden Lütfi Yalman, “PKK/PYD’nin elinde modern silahlar var. Bu Amerikan silahları ‘Kobane’ bahanesiyle Türkiye üzerinden nakledildi. Bu mu stratejik derinlik?” diye sordu

Yaşanan problemlerin sürdürülen yanlış politikadan ve BOP’tan kaynaklandığını ifade eden Lütfi Yalman, “PKK/PYD’nin elinde modern silahlar var. Bu Amerikan silahları ‘Kobane’ bahanesiyle Türkiye üzerinden nakledildi. Bu mu stratejik derinlik?” diye sordu

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gerçekleşen son saldırılar karşısında yetkililerin ciddi bir kafa karışıklığı yaşadığını öne süren Yalman, “Türkiye kendi eliyle kuyusunu kazdı. Amerika’nın, İngiltere’nin eliyle terör örgütlerinin silahlandırılmasına aracılık yaptı. MİT TIR’larından önce biliyorsunuz Amerikan TIR’ları bölgeye silah taşımıştı. Bir dizi yanlışlıklar bölgeyi bugün bu hale getirdi. Şimdi bizi IŞİD’in üzerine göndererek korkarım yeni bir yanlışa sürüklüyorlar. IŞİD’le savaşmaya gidiyoruz, oraya kim yerleşecek? PKK’ya alan mı temizleyeceğiz? Türkiye IŞİD’in karşısında PYD’nin güçlendirilmesi gibi bir ahmaklığa aracılık edemez, etmemeli” şeklinde konuştu.

İYİ NİYET YETMİYOR

Bölgede atılacak birçok adım için çok geç kalındığını vurgulayan Yalman şöyle devam etti: “PKK/PYD’nin elinde çok ciddi, modern silahlar var. Türkiye’de bile bulunmayan silahlar… Bu Amerikan silahları ‘Kobane’ bahanesiyle Türkiye üzerinden nakledildi. İşte şimdi PKK ile çatışma haline geri dönülüyor. Bu mu stratejik derinlik? Erbakan hocamız, ‘Şuur, attığı adım neticesinde Müslümanlara ne fayda ne zarar geleceğini bilmek demektir.’ derdi. Şuur duvarın arkasını görebilmek demektir. İyi niyet ayrı olay.” Terör örgütüyle mücadele noktasında terör inlerinin başında gelen Kandil’e müdahalenin şart olduğunu kaydeden Yalman buna da Amerika’nın müsaade etmeyeceğini belirterek şöyle devam etti: “Biz Kandil dağını muhasara altına alacağız, kimseyi hareket ettirmeyeceğiz’ bunu mu söylüyorsunuz? Buna Amerika’nın müsaade etmeyeceğini biz biliyoruz. Buna Erbakan cesareti gerekir. Kıbrıs’ta yapıldığı gibi.”

D-8 HAREKETE GEÇİRİLMELİ

Ortadoğu ve İslam coğrafyasında yeniden barışın hüküm sürmesi için tek yol bulunduğunu kaydeden Yalman şu öneride bulundu: “Bölgenin tek kurtuluşu şudur; Türkiye derhal D-8’i harekete geçirecek. Ana yol budur. İslam Barış Gücü derhal oluşturulup çatışma noktalarına intikal ettirilecek ve bizim coğrafyamızda bir tek tetik çekilmesine müsaade edilmeyecek. Sonrası kolay… Bu adımın arkası kolay gelir. Ancak bunun için de ihlas, samimiyet ve dirayet gerekiyor.” Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Yalman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Toplumun üzerinde kasvet, karanlık ve baskı var. Ve bu kasvete sebep olan kaygı ve endişe var. Çevremiz barut fıçısı. En üzüntü veren tarafı da Müslüman’ın Müslüman’ı kırması. 2011 hadiselerinden sonra meşhur Amerikalı Siyonist politikacı Kissinger, ‘Müslüman’ın Müslüman’la savaşma zamanı geldi’ şeklinde ifadede bulunmuştu. Irak, Libya, Suriye, Mısır. Hep bu politikanın yansımaları idi… Hükümet partisinden bir arkadaş ‘Suriye’den beter olabiliriz’ şeklinde bir ifadede bulunmuştu. Haklı görüyorum. Şimdi sıra Türkiye’ye gelmiş gibi gözüküyor. Böyle bir durumda endişe edilmez mi?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum