Stoltenberg’den Türkiye Ve Yunanistan’a İtidal Çağrısı

Stoltenberg’den Türkiye Ve Yunanistan’a İtidal Çağrısı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Atina’da Başbakan Antonis Samaras ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile ayrı ayrı görüştü. Stoltenberg, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ilan ettiği MEB civarında artan hareketlilik sebebiyle...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Atina’da Başbakan Antonis Samaras ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile ayrı ayrı görüştü. Stoltenberg, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ilan ettiği MEB civarında artan hareketlilik sebebiyle Türkiye ve Yunanistan’a itidal çağrısında bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Doğu Akdeniz’de NATO müttefikleri arasında gerginliklere mahal verilmemesini istedi.

Yunanistan’a yaptığı ilk ziyarette Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile ortak basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarında sismik araştırmalarıyla ilgili soruya cevap verdi.

Tüm tarafları itidale çağıran NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “İttifak olarak karşı karşıya kaldığımız meydan okumalara odaklanmalılar.” dedi.

‘Irak’taki ve Suriye’deki istikrarsızlık sonucu güneyden gelen tehditler ve Rusya’nın saldırgan politikalarına’ dikkat çeken NATO Genel Sekreteri, “Şimdi, dıştan gelen tehditlere karşı güçlü bir karşılık verebilmemiz için NATO ittifakı içinde birlik olmamız daha da önemli.” şeklinde konuştu. NATO Genel Sekreteri, Rusya’yı Ukrayna’yı istikrarsızlığa sürüklemekten vazgeçmeye ve ordusunu çekmeye de davet etti.

Rusya’nın NATO sınırlarında savaş uçakları hareketliliğinin son bir yılda 3 katına çıktığını ifade eden Stoltenberg, “Soğuk Savaş durumunda değiliz. Ama Rusya’nın davranışları aramızdaki güveni sarsmıştır.” dedi. Stoltenberg, müttefiklerin teyakkuzda olduğunu ve gerektiğinde Rus uçaklarına önleme yaptıklarını dile getirdi.

Yunan Dışişleri Bakanı Venizleos ise Stoltenberg’i Doğu Akdeniz’de Türkiye’den kaynaklı hareketliliğe ilişkin bilgilendirdiğini söyledi. Venizelos, “NATO’dan Yunan tarafının hassasiyetlerine destek çıkmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.