STK'lara samimi  olun çağrısı!

STK'lara samimi olun çağrısı!

Her Yerde Adalet Platformu Kurucu Genel Başkanı Avukat Özkan Öztürk, "İktidar ile ilgili değeri olmayan şeylere bile basın açıklaması yaptınız. Diyarbakır anneleri ile ilgili kimseden ses yok. İnsana biraz samimiyet lazım!” dedi 

Çocukları terör örgütü tarafından dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin HDP Diyarbakın İl Başkanlığı önünde oturma eylemi devam ediyor. Oturma eylemi yapan ailelerin sayısı ise sürekli artıyor. Eyleme özellikle STK'lar, dernekler, vakıflar, sendikalar tarafından sessiz kalınması ise yürekleri dağlıyor.

KONYA'DAKİ SES ÇOK  CILIZ!

Konya'da eyleme katkı bağlamında cılız bir ses çıkıyor. Konu ile ilgili sadece Konya Sivil Toplum Platformu Başkanlığı ve Konya Tabip Odası tarafından gazetelere gönderilen basın metni ile tepki gösterildi. Her Yerde Adalet Platformu Kurucu Genel Başkanı Özkan Öztürk ise Konya STK'larının böylesine önemli bir konuda sessiz kalmasına sert tepki gösterdi.

KONYA'DAKİ STK'LAR NE İŞ YAPAR?

 Her Yerde Adalet Platformu Kurucu Genel Başkanı Özkan Öztürk, Konya'daki STK'lara sert sözlerle yüklendi. Öztürk, “Nerede sizin samimiyetiniz” diyerek, tepkisini ortaya koydu. “Konya'daki STK'lar ota böceğe açıklama yapıyor, böylesine önemli bir konuda acaba neden sessizler” diyen Öztürk, daha sonra şunları kaydetti: “Konya, her zaman bu tarz olaylarda önemli bir rol üstlenmiş ve sesi en fazla çıkan şehir olmuştur. Bugün de en fazla sesin çıkması gereken gündür. İktidar ile ilgili en gereksiz şeylere bile anında basın açıklaması yapan, basın toplantısı düzenleyen STK'lar, vakıflar, dernekler bu olaya sessiz. Samimi değilsiniz. Konya başta olmak üzere Türkiye'de STK'cılık anlayışı işte budur. Bir partinin arka bahçesi görünümü vermek STK'cılık değildir. STK'lar siyaset üstü kurumlardır. Devletin üzerindeki yükü alması gerekenler, devlete yük oluyor. Konya'da 2 bin 900'ün üzerinde dernek var. Hangi biri çıktı konu ile ilgili açıklama yaptı?” 

EMRE ÖZGÜL

kadin-gazetecilerden-diyarbakirdaki-annelere-destek_cea8526.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum