STK'lara ortak Arakan çağrısı

STK'lara ortak Arakan çağrısı

Arakan'daki katliamın ardından STK temsilcilerine seslenen İHH Konya Şube Başkanı H. Hüseyin Uysal, “Gönül isterki şehir meydanında büyük bir miting yapalım. Zulmü orada lanetleyelim” dedi

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı H. Hüseyin Uysal, vakıf binasında yaptığı basın açıklaması ile Arakan'daki zulmü kınadı. Uysal, İHH'nın günlerdir çatışmaların yaşandığı, çatışmalardan dolayı evlerini ve yaşadıklarını yerleri terk etmek zorunda kalan Arakanlılar’a acil yardım malzemesi ulaştırdıklarını dile getirdi. Myanmar’da son 10 gündür çok sert askeri müdahaleye karşı çok sayıda kişinin öldürüldüğünü ve on binlerce kişinin yaşadıkları bölgeleri ve evlerini terk etmek zorunda kaldığını aktaran Başkan Uysal, “Ülkede meydana gelen saldırılarda 10 polisin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Buna karşılık aynı gün içinde 100'den fazla Rohingyalı Müslüman öldürüldü” açıklamalarında bulundu.

KADINLAR VE ÇOÇUKLAR ÖLDÜRÜLÜYOR

Öldürülen Müslümanların birçoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu üzüntü ile ifade eden Uysal, yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Cuma gününden beri Myanmar askerleri tarafından başlatılan operasyonlarda yaklaşık 850 Rohingya Müslümanının öldürüldüğünü de kaydetti. Uysal, şunları kaydetti: “Yaralı sayısı bini geçmiş durumda. Evler, okullar, camiler yıkılıyor. rakan'da 1 milyondan fazla Rohingyalı Müslüman yaşıyor. İHH, bölgede Arakanlı Müslümanlara yardımlarını düzenli olarak sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde İHH ekipleri kurban çalışmaları ve acil yardım çalışmaları kapsamında bölgede yardımlarını artıracak. Gönül isterki Konya şehir meydanında büyük bir miting yapalım. Zulmü orada lanetleyelim.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.