STK Platformu yeni yerinde

STK Platformu yeni yerinde

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yeni çalışma ve irtibat ofisinin açılışını, kesilen kurdela ve edilen dualarla yaptı.

Açılışta Konya STK'larının yaptıkları hizmetlerle Türkiye'ye örnek olduğu vurgulandı Açılışa; Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Uğur İbrahim Kaleli, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, çok sayıda STK temsilcisi ve davetli katıldı.

KONYA STK'LARI TÜRKİYE'YE ÖRNEKTİR

Konya Valisi Yakup Canbolat, "STK denilince şehrimizde hayırlı hizmetler üreten bir toplum akla geliyor. Her bir STK'mız ilim ve irfanı ayakta tutmaya çalışıyor. Konya'daki STK anlayışı, Türkiye için bir örnektir. Bu binanın faaliyete geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Sivil Toplum Platformu'nun da hayırlı işlere öncülük etmesini temenni ediyorum" dedi. Belediyelerin de bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye bünyesinde Sivil Toplum Kuruluşları Müdürlüğü oluşturduklarını aktardı. Bu sayede STK'lar ile daha yakından ilgilendiklerini yineleyen Başkan Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Belediye olarak 44 STK ile ortak hizmet yürütüyoruz. Hepsinin binasını temin ettik. STK'lara iyi olanaklar sunmaya çalışıyoruz. Burası çok anlamlı bir yer. Selçuklu'nun yönetim merkeziydi burası. Bu manayı yeniden canlandırıyoruz. Kılıçarslan Meydanı'nda atalarımıza ait eserleri ortaya koyacağız. Sadece binalarla hizmet edilmez. Önemli olan ruh ve yapılan faaliyetlerin manaya uygun olmasıdır. Alanda Payitaht Müzesi'ni yükseltiyoruz. Miryakefalon Savaşı Panoraması sergilenecek. Bölgede Selçuklu çinilerinin sergileneceği alanlar oluşturulacak. Tüm belediyeler olarak bu faaliyetlerden elimizi çekmiyoruz."

STK'LARIN ORGANİZE KABİLİYETİ ARTTI

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, binanın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Yeni yerlerine taşındıktan sonra Konyalılar tarafından daha büyük bir ilgi gördüklerini aktaran Başkan Görgülügil, açılış konuşmasında Ufuk Turu'nun 15.'sini bu yıl Bursa'da yapacaklarının da müjdesini verdi. Konya'daki bütün kurum ve kuruluşların STK'lar ile birlikte ortak çalışmaya girdiğini ve başarılı işlere imza atıldığını ifade eden Görgülügil, "Burada çok iyi hizmetler vereceğiz. 3 haftalık süreçte 10 kat daha fazla gidip gelenimiz oldu. Bu bölgeye yerleşen bütün STK'larımızın insanlarla dolup taşacağını umut ediyoruz. Kültürel ve sosyal faaliyetler yoğunlaşacak" açıklamalarında bulundu. STK'ların organize olma kabiliyetlerinin arttığını dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da şunları kaydetti: "Belediye olarak STK'larımıza destek olmaya çaba gösteriyoruz. Bu yıl 66 projeye 3 milyon destek veriyoruz."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum