Stadyuma Hawk-Eye teknolojisi kuruldu

Stadyuma Hawk-Eye teknolojisi kuruldu

Atiker Konyaspor’un UEFA Avrupa Ligi maçlarında Büyükşehir Stadyumu’nda Şahin Göz olarak bilinen Hawk-Eye teknolojisi kullanılacak. Sistemin kurulumu yapılarak hazır hale getirildi

Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmalarımızda Şahin Göz olarak bilinen Hawk-Eye teknolojisi kullanılacak. İngiliz ve Alman teknisyenlerden kurulu 11 kişilik ekip 10 günde kurulumu tamamlayarak sistemi hazır hale getirildi

210.jpeg

Şahin Göz teknolojisinin kullanılabilmesi için ilk olarak fiber altyapıyla ilgili eksikler tamamlandı. Daha sonra Konya’ya gelen Alman ekip sistemi hazır hale getirdi.

UEFA Avrupa Ligi karşılaşmaları toplam 14 kamerayla futbolseverlere ulaştırılacak. 12 kamera maçı takip ederken +2 kamera ise gol çizgisi animasyonunu sağlayacak.

Karşılaşmalarda görevli 6 hakemde topun kale çizgisini tamamıyla geçip geçmediğini ikaz eden saatler olacak. Böylelikle özellikle çizgi pozisyonlarında daha kolay ve basit çözümler sunan TV’den anlık oynatma sistemi hakemlerin daha net ve doğru karar almasını sağlayacak.

220.jpeg

Kameralar topu 3 boyutlu gösterme ve hızını hesaplama özelliğine sahip. Hawk-Eye teknolojisi, herhangi bir itiraz sonucunda topun nereye düştüğü tüm açılardan kontrol edilebilme imkânı sağlıyor. 2 mm hassasiyete sahip olan bu sistem, Atiker Konyaspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağı müsabakalarda kullanılacak.

Hawk-Eye teknolojisi nasıl çalışıyor video:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.