Sri Lanka'da terör saldırısı: 160 ölü

Sri Lanka'da terör saldırısı: 160 ölü

Hint Okyanusu'nda bulunan ada ülkesi olan Sri Lanka'da 3 kilise ile 3 otele bombalı saldırılar düzenlendi. Peş peşe patlamalarda en az 160 kişi can verdi.

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da peş peşe bombalı saldırılar düzenlendi, 3 kilise ile 3 oteli hedef alan saldırılarda çok sayıda kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce de yaralı var.

Sri Lanka'nın başkenti Colombo ile Negombo ve Batticaloa kentlerinde bulunan otel ve kiliselere yerel saatle 08:45'te bombalı saldırı düzenlendi. Şu an kadar saldırılarda en az 160 kişi öldü.

PAZAR AYİNİ HEDEF ALINDI

BBC'nin haberine göre, Sri Lanka'da Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade, Negombo ve Batticaloa'deki kiliseler ile başkent Colombo'da Shangri La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde meydana gelen 6 patlamada çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. 

Yetkililer, patlamalarda 500'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Paskalya Bayramı nedeniyle pazar ayinlerinin normalden daha kalabalık olduğu belirtiliyor.

19-04/21/5cbc03d70f254414a845e064.jpg

Bu arada Sri Lanka'da yaralı sayısının fazla olması nedeniyle halka kan bağışı çağrısında bulunuldu. Öte yandan saldırılar öncesinde polisin, ülkede Paskalya Pazarı'nı hedef alabilecek saldırılar düzenlenebileceği konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.