Spor okulları yoğun ilgi görüyor

Spor okulları yoğun ilgi görüyor

Yaz aylarının başlaması ve okulların kapanması ile birlikte faaliyete geçen Selçuklu Belediyesi yaz spor okulları yoğun ilgi görüyor. İlçede 6 bin 200 öğrenci spor okullarına kayıt yaptırdı

Selçuklu’da 6 bin 200 öğrencinin kayıt yaptırdığı yaz spor okulu eğitimleri Selçuklu'nun her bölgesinde 20 farklı tesiste sürüyor.

Selçuklu Belediyesi yaz spor okulları şehrin her bölgesine yayılan modern tesisleri ile bu yıl da öğrenci ve ailelerden büyük ilgi gördü. 14 branşta eğitim verilen yaz spor okullarında bu yıl kayıt yaptıran öğrenci sayısı 6200'e ulaştı. Kayıtların alındığı hafta velilerin yoğun ilgi gösterdiği Selçuklu yaz spor okullarında en çok kayıt yaptırılan branş yüzme oldu.

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde bu yıl ilk defa açılan yüzme branşında kayıtların alınmaya başladığı ilk hafta kontenjanlar tamamen dolan yüzme eğitimleri Selçuklu Belediyesi Sancak ve Beyhekim Yüzme havuzlarında veriliyor. Yüzme branşında 1450 sporcu 25 antrenör tarafından eğitiliyor. Servisler ile ulaşımı sağlanan öğrenciler hafta da iki gün eğitim alıyor. Beyhekim yüzme havuzunda 6, Sancak yüzme havuzunda 3 olmam üzere günlük 9 seans eğitimin verilen yüzme de seanslarda her antrenör 12 sporcuyu eğitiyor. Bay ve bayan guruplarının ayrı ayrı seanslarda yer aldığı yüzme de 7 ile 15 yaş aralığında öğrencilerden kayıt alındı.

Selçuklu Belediye Spor Kulübü Başkanı A. Ziya Yalçınkaya yaz spor okullarında kayıt yaptıran öğrenci sayısının 6200'e ulaştığını ve bu sayının daha da artığını belirterek, kulüp olarak spor okullarına gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Kulüp Başkanı Yalçınkaya, "Aylar öncesinden yapılan hazırlıkların ve çalışmaların 6200'e ulaşan öğrenci sayısı ile karşılığını aldık. Binlerce öğrencimiz şehrin her bölgesine yayılan tesislerimizde en iyi şekilde spor yapıyor. Çocuklarımızın spora olan ilgisi gösterdi ki bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artabilir. Bu konuda kulüp olarak daha çok çalışacak ve daha fazla sayıda çocuğumuza spor yaptırmak için gayret göstereceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.