Sabit Horasan

Sabit Horasan

Spor esintileri

Spor esintileri

Konya sporuna hizmet veren kişiler bir bir aramızdan ayrılıyor. Köşe yazarı olarak Konya sporunu yıllarca, gazete köşelerinden ve TV kanallarından sporseverlere ulaştıran Orhan Berk’ten sonra, kapanan İdmanyurdu ve birleşmeden sonra  Konyaspor’da bir yıl Başkanlık yapan Halis Ünal da vefat ederek aramızdan ayrılanlar arasına katıldı.

Halis Ünal; disiplinli, futbolu bilen, kılı kırk yararak işini iyi yapan bir Başkandı, yöneticiydi. İyi bir planlamacıydı. Saygın bir kişiliği vardı. Yıllarca Konya İdmanyurdu cephesinde yeşil-beyazlı kulübe hizmet verdi. Konyaspor ve İdmanyurdu’nun birleşmesinden sonra da Konyaspor’da 1981 yılında Başkan olarak görev yaptı.

Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Ünal ailesine, sevenlerine ve Konya spor camiasına başsağlığı ve sabır dilerim.

 

Türkiye, Ümitlerden sonra Gençler Basketbolda da Avrupa şampiyonu oldu. Altyapıya verilen önemin getirdiği başarı. İyi planlamanın, inanmanın ve güvenmenin zirve yapması demektir bu. Gençler Avrupa şampiyonasının Konya’da yapılması da ayrı bir gurur bizim için. Konya tesisiyle, konukseverliğiyle, coşkulu seyircisiyle büyük bir organizasyonu başarıyla geçti. Bu, Konya’nın daha büyük organizeler yapabilecek güce ve kapasiteye sahip olduğunu gösterdi. Şampiyonanın Konya’da yapılmasını sağlayan, şampiyona boyunca olağanüstü çaba gösteren ve emek veren herkese teşekkür etmeliyiz. Rakiplerini bir bir yenerek Avrupa şampiyonasına ulaşan genç basketbolcuları ve teknik adamları da kutlarım. Türkiye’ye böylesine büyük bir başarı kazandırdıkları ve bu büyük gururu yaşattıkları için.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa gençler basketbol şampiyonası nedeniyle hafta içerisinde iki kez Konya’ya gelerek basketbolcuları yalnız bırakmadı ve onların sevincine ortak oldu. Büyük bir özveri. Sayın Bakan bir yerde görevini yaptı diyebiliriz. Genç basketbolcuların başarısının yanında olması gereken de buydu. Darısı diğer Bakanların başına.

Ancak, sayın Bakan sadece başarıda değil, spor yapma yollarının açılmasında da üzerlerine düşen görevleri yapmalıdırlar. Yeri gelmişken, Spor Bakanı Kılıç’a sormak lazım, miting nedeniyle Triatlon Avrupa şampiyonası ertelenen bir ülke daha duydu mu? Dünya üzerinde, Türkiye’den başka böyle bir ülke daha var mı?  

 

Torku Konyaspor, Türkiye liglerinde kaleci dışında transferi tamamlayan takımların başında geliyor.

Belki, geç kalındı diye sitem ettik, ama bakıldığı zaman transferi tamamlayan ve lige tam kadro hazırlanan takım olarak ön plana çıktı. Bu nedenle yeşil-beyazlı yönetimi kutlamak gerek.

Isparta ve Hollanda kamplarından takım adına gelen haberlerde iyi. Dahası, sinyaller iyi. Her ne kadar lig için ölçü olmasa da, maç kazanma alışkanlığı ve güven sağlama adına hazırlık maçlarında alınan sonuçlarda iyi. Her iki kamp döneminde ciddi bir sakatlık olmaması da sevindirici.  

Ama, yabancı, kamplarda iyi performans gösterdikleri bildirilse de yeni transferlerin kapalı kutu olması nedeniyle sabırlı olmakta yarar var.. Yeni transferleri, takımı görmeden kesin yargıya varmamalıyız. Zaman her şeyin ilacıdır. Bekleyip göreceğiz. Dahası, yeni transfer hakkında kesini kararı TSYD kupası maçlarında veya ligde vereceğiz.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayram öncesi İstanbul Başakşehir stadının açılışında yaptığı açıklamada, stada, “Başakşehir Fatih Terim stadı” isminin verileceğini söyledi.

Futbol Federasyonunun Riva’daki tesislerine de kısa süre olsa da Federasyon başkanlığı yapan Hasan Doğan’ın ismi verilmişti.

Güzel düşünce. Türk futboluna gerçek anlamda hizmet etmiş, kişilerin isimlerinin yaşatılması yerinde bir hareket. Üzerinde durulması gereken söz, hak etmiş olmak!.

Anlayamadığımız, Fatih Terim’in bunu hak edip etmediğidir.

Fatih Terim, iyi bir sporcu ve teknik adam kariyerine sahip, kulüpler düzeyinde hizmet vermiş ve başarılar yaşamış bir teknik adam olabilir. Ama, Milli takımda bir başarısı var mı? Tabi ki hayır...

O zaman Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a sormak lazım, neden Fatih Terim’de, Türk Milli takımını Dünya üçüncüsü yapmış Şenol Güneş değil?..  Veya Türk futboluna hizmet vermiş, onlarca, yüzlerce kişiden biri değil!..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR