Spinal Günleri Konya’da devam ediyor

Spinal Günleri Konya’da devam ediyor

Türk Nöroşirürji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) Derneği ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalınca geleneksel olarak düzenlenen Konya Spinal Günleri 2. Dönem 2. Toplantısı Konya Dedeman Otel’de yapıldı.

Açılış konuşmasını NEÜ Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Kalkan’ın yaptığı toplantının moderatörlüğü Yrd. Doç. Dr. Bülent Kaya tarafından gerçekleştirildi. Toplantıda, İstanbul Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Hancı ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alparslan Şenel, ‘Başarısız Bel Cerrahisinden Korunma ve Başarısız Bel Cerrahisinde Tedavi’ konularında sunumlarını yaptı.

Toplantıda, Prof. Dr. Erdal Kalkan tarafından; her gün yüzlerce hastaya bel omurgasına yönelik, bel fıtığı, bel kayması, belde dar kanal sendromu, travma, ağrıya yönelik girişimler, enfeksiyon, skolyoz (omurga eğriliği), omurga dejenerasyonuna yönelik ameliyatların yapıldığı ifade edildi. Ayrıca Prof. Dr. Kalkan; son derece başarıyla yapılan bu ameliyatlardan sonra düşük oranda da olsa bazı hastalarda beklenen iyi sonuçlar alınamadığı, bazen tekrarlayan ameliyatlar gerekebileceğine dikkat çekti.
Toplantıda Prof. Murat Hancı ve Prof. Alparslan Şenel de, bel cerrahisinden sonra görülen ve istenmeyen sonuçların gelişme nedenleri ve bu nedenlerin düzeltilmesi konusunda deneyimlerini aktardı. Doğru hastanın seçilmesi, doğru ameliyat tekniğinin kullanılması ve hastanın doğru yerinin ameliyat yapılmasının çok önemli olduğu vurgulanan sunumlarda, bu 3 doğrunun bir arada olmasının cerrahide başarıyı getireceği ifade edildi.

İnteraktif bir ortamda gerçekleştirilen toplantıda Konya bölgesindeki beyin cerrahları, FTR, Nöroloji ve Algoloji uzmanları bu hastalarla ilgili sorunlarını ve deneyimlerini aktardılar ve çözüm önerilerini tartıştılar. Toplantının ardından düzenlenen yemekte bölgedeki meslektaşların kaynaşması sağlanırken bir sonraki toplantının planı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.