S&p, Rusya’nın 'Bbb-' Olan Notunu Teyit Etti

S&p, Rusya’nın 'Bbb-' Olan Notunu Teyit Etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Rusya’nın 'BBB-' olan kredi notunu ve negatif olan görünümünü teyit etti. Rusya’nın notunun korunmasında güçlü net dış varlık pozisyonu ve düşük kamu borcu gösterildi.S&P,...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Rusya’nın 'BBB-' olan kredi notunu ve negatif olan görünümünü teyit etti. Rusya’nın notunun korunmasında güçlü net dış varlık pozisyonu ve düşük kamu borcu gösterildi.

S&P, ayrıca yaptırımlara dikkat çekerek ülkenin kredi notunun düşürülebileceği uyarısı yaptı. Kredi derecelendirme kuruluşuna göre kurda yaşanan dalgalanma da kredi notu üzerinde etki oluşturabilecek. Petrol fiyatlarında hızlı düşüşün yaşanmasının ardından dolar 41,8 rubleye dayanırken, Euro 52,9 ruble olmuştu. Bu arada Rusya’nın yatırım ortamının iyileştirilmesi negatif olan görünümün pozitife çevrilmesine katkı sağlayacak.

Rusya ekonomisinin 2014-2017 yıllarında ortalama yüzde 1 civarında büyüyeceğini öngören S&P, kamu borcundaki dengenin bu dönemde korunacağını belirtti. Ukrayna’daki gerilimin devam edeceği varsayımı ile değerlendirmede bulunan S&P, iki ülke arasındaki sorunların çözülmesinin Rusya ekonomisi üzerinde olumlu etkisi olacağına dikkat çekti.

Bir diğer uluslararası derecelendirme kuruluşu olan Moody’s, geçen hafta Ukrayna krizi nedeni ile uygulanan yaptırımların Rusya’nın büyümesini olumsuz etkilediği gerekçesi ile kredi notunu 'Baa1'den 'Baa2'ye çevirirken, negatif not görünümünü korumuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.