Sözcü'den sınırları zorlayan manşet

Sözcü'den sınırları zorlayan manşet

Hükümetin her alandaki düzenlemesini seviyesizce eleştiren Sözcü gazetesi bugün komik manşetlerinden birini daha attı.

Yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana manşetinden Recep Tayyip Erdoğan'ı eksik etmeyen, bazen de iftira içerikli haberlerle hükümeti aşağılayıcı ifadeler kullanan Sözcü gazetesi bugün orta öğretim kurumlarındaki başörtü serbestliğini manşetine taşıdı.

'ATATÜRK'ÜN SİSTEMİ ÖLDÜ'

'İşte 2023 hedefi' manşetiyle verilen haberde 'Bunlar, bu gidişle doğmamış çocuğa bile türban takacak! ATA­TÜR­K’­ün kur­du­ğu la­ik eği­tim sis­te­mi res­men öl­dü. İk­ti­dar; din­dar ve kin­dar ne­sil pla­nı için, tür­ba­nı ön­ce üni­ver­si­te­ye, son­ra ka­mu­ya sok­tu… Okul­la­ra zo­run­lu din der­si koy­du. İba­det­ha­ne zo­run­lu­lu­ğu ge­tir­di. Tep­ki­le­re rağ­men okul­la­rı imam ha­ti­be çe­vir­di…2023 he­de­fi için pla­nın 2. aşa­ma­sı­na geç­ti­ler. Or­ta­okul ve li­se­de tür­ba­nı ser­best bı­rak­tı­lar. 10 ya­şın­da­ki kız­lar oku­la tür­ban, pe­çe ve çar­şaf­la, er­kek­ler ise cübbe ve tak­key­le gi­de­bi­le­cek. Tak­ma­yan­lar he­def ola­cak. Ya­kın­da il­ko­ku­la da tür­ban ge­le­bi­lir' denildi.

Ayrıca Konya'daki bir okulda çekilmiş fotoğraf için de 'Ailelerinin zoruyla türban takıp okula gittiler' ifadesi kullanılıp 'Tayyip'in özlediği tablo' başlığını attı.

Anne karnındaki cenine 'başörtüsü' takan gazetenin manşetini görenler 'Sözcü photoshop öğrenmiş' dedirtti. 

Gazetenin bu manşeti sosyal medyada da tepki gördü..

İşte onlardan bazıları;








HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum