Soylu: Türkiye 12 Yılda Zihniyet Dönüşümünü Sağladı

Soylu: Türkiye 12 Yılda Zihniyet Dönüşümünü Sağladı

Aydın’da partilileriyle buluşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Türkiye'de son 12 yılda çok değişti. İşte bütün bunları dönüştüren bir Türkiye. Türkiye 12 yılda zihniyet dönüşümünü sağladı. Şimdi yapması...

Aydın’da partilileriyle buluşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Türkiye'de son 12 yılda çok değişti. İşte bütün bunları dönüştüren bir Türkiye. Türkiye 12 yılda zihniyet dönüşümünü sağladı. Şimdi yapması gereken, zihniyet dönüşümüyle beraber o zihniyet dönüşümünü de içeren ikinci sıçramasını, büyük sıçramasını ortaya koyabilmektir, bunu sağlayabilmektir." dedi.

Turistik Park’ta partililerle biraraya gelen Soylu, 28 Şubat’ın ülkeye çok acı yaşattığını ve insanları ayrıştırdığını söyledi: "Bugün 1960 darbesiyle karşı karşıya kaldığımız ve hâlâ içimize sindiremediğimiz vesayet sisteminden kurtulmak için bir seçime gidiyoruz. Yıllardan beri idare edilen, unutulan, neredeyse zihnimizle ve aklımızla dalga geçen vesayet sisteminin bizi istediği gibi idare etme anlayışına karşı bir seçime gidiyoruz. Bizi iki makas arasına sıkıştırmış, vesayet ve faiz lobisinin arasına sıkıştırmış bir anlayışı tasfiye etmek için seçime gidiyoruz. Biz eğer bugün bir seçime gidiyorsak Türkiye’de tam demokrasinin, milli iradenin devletin en tepesine oturabilmesi için gittiğimiz seçimdir. Türkiye büyük değişim yaşamaktadır.”

Türkiye’nin 12 yılda demokrasiyle büyük mesafeler aldığını belirten Genel Başkan Yardımcısı Soylu, “Bunu baskı ve zulümle almadı. Şimdi 10 Ağustos'ta biz bu 12 yıllık değişimi devam ettirecek miyiz, ettirmeyecek miyiz bunun kararını vereceğiz. Her cumhurbaşkanı seçiminde provokasyon ortaya koydular ama bugün cumhurbaşkanını halk seçecek. Vereceğiniz karar önemlidir. Milletin verdiği karar başımızın üzerindedir, her zaman başımızın üzerinde olmuştur. Hani diktatördü Türkiye? O zaman Aydın Belediyesi, x belediye, y belediyede diktatör olan bir ülkede seçim kazanabilir mi? Konuşuyor ana muhalefet partisi genel başkanı tulumun bacağında, atıyor, sallıyor, başka bir şey yaptığı yok. Bir proje ortaya koyduğu yok. Türkiye’nin talihsizliğidir ana muhalefet. Türkiye’nin talihsizliğidir ana muhalefetin lideri. Biz bugün daha güçlü bir adayla rekabet etmek isterdik. Bu memleketin başına çok felaketler, badireler getirdiler. Sanki bizim insanımızmış gibi gösterilen insanlarla yıllarca bizi oyaladılar ve uyuttular. Şimdi aynı şekilde başka bir felaketi getirmeye çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin değiştiğini ve bu değişimin devam ettiğini belirten Süleyman Soylu, “Türkiye, eski Türkiye değil. Yeni Türkiye’nin kapılarını açabilmemiz için, 10 Ağustos’ta millet ve devlet muhabbetini yeniden başlatabilmemiz için, Türkiye’nin büyük hedeflerine ulaşabilmesi için, refah toplumu oluşabilmesi için kararımızı hep birlikte vermeliyiz. Türkiye çok büyük mesafeler aldı ama çok daha mesafeler alması lazım. Türkiye, eski Türkiye değil. Kafasının dikine doğru giden bir Türkiye değil. Dünyadaki fırsatları iyi gözetleyen bir Türkiye. Kendini ona göre iyi yönetmeye çalışan bir Türkiye. Türkiye’de bugün bütçe açığının GSMH'ye oranı 1,2’dir. Bu, Türkiye’nin ekonomideki başarısının imzasıdır. Türkiye bugün ekonomik ve siyasal istikrarını yaşamaktadır. Bu, 12 yıldır değişimden vazgeçmeme inadının karşılığıdır.” dedi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, milletvekilleri ve diğer partililerin eşliğinde Adnan Menderes Bulvarı’nda ziyaretlerde bulunan Soylu, daha sonra merhum başbakanlardan Adnan Menderes’in köyü olan Çakırbeyli’ye geçti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.