Sosyal medyayı doğru kullanın

Sosyal medyayı doğru kullanın

Marka Fikirleri Kurucusu Bilal Temizer, firmaların sosyal medyayı doğru kullanmadıkları takdirde müşterilerinin yüzde 54’ü gibi bir rakamla kaybetme riskinin olduğu belirtti

Konya Ticaret Odası’nın düzenlediği Sosyal Medya Zirvesi KOBİ’ler ve pazarlama iletişimcilerini bir araya getirdi. Marka Fikirleri Kurucusu Bilal Temizer ve Dijital İletişim Danışmanı Serhat Bıçakçı’nın konuşmacı olarak katıldığı programda; Pazarlamada Sosyal Medya Stratejileri, İletişimde Sosyal Medya Taktikleri, KOBİ’ler İçin Başarılı Sosyal Medya Uygulamaları, Kampanyalarda Sosyal Medya Kullanımı başlıklarında sunumlar yapıldı.

Marka Fikirleri Kurucusu Bilal Temizer’in sunum yaptığı ilk oturumda; 1990’lı yıllardan sonra dünyanın ve alışkanlıkların değiştiğini vurgulayarak dijitalleşen dünyada insanların sosyal medyanın da ortaya çıkışıyla kendini ifade etme, kalıcılığı sağlama, beğenilme ihtiyaçlarının daha hızlı ve kolay uygulanabilir hale gelmesinin önemini anlattı. Temizer, firmaların sosyal medyayı doğru kullanmadıkları takdirde müşterilerinin yüzde 54’ü gibi bir rakamla kaybetme riskinin olduğu belirterek, bu riski göze alabilen firmaların sosyal medyayı aktif kullanamayabileceklerini söyledi.

40 MİLYON İNSANA ULAŞABİLİRSİNİZ

Temizer, şöyle devam etti: “77 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de aktif internet kullanıcısının 37 milyon, aktif sosyal medya kullanan kişi sayısının da 40 milyon. Sosyal medyada bu kadar insana ulaşma şansı var. Halkımız dijitalleşiyor dolayısıyla biz dijitalleştiğimiz için sosyal medyanın da önemi artıyor. Ancak her şeyi sosyal medyaya bağlamamamız gerekir. Tüketici nasıl değiştiği konusunda detaylı araştırma yapılması gerekir. Ürün satın alınmadan önce arama motorları aracılığıyla şikayetleri inceliyor daha sonrasında satın almaya yöneliyor. Ayrıca firmaların web sitelerinin bilgisayar, tablet, smart telefonlara mobil uyumlu olup olmadığının tüketicinin kimisi bu araçlardan herhangi birini kullanarak web sitesini incelediği için bunlarda büyük öne taşıyor.”

MARKA DEĞERİNİZİ ARTIRIRSINIZ

Dijital İletişim Danışmanı Serhat Bıçakçı’nın sunumuyla gerçekleşen ikinci oturumda, markaların pazar paylarına, firmaların kuracakları sitelere ilişkin bilgiler verildi. Bıçakçı “Sitenizi kaç kişi ziyaret etti? Bu kişiler nereden geldi, sitede ne kadar süreyle ziyaret etti? Sitenize hangi ülkelerden giriş yapılıyor? Bu soruların cevabına göre sitemizi şekillendirmemiz gerekir. Üründen değil de, faydadan bahsedilmesi ve ölçümlenmesi, web sitesi ve sosyal medyayı iş saatleri içerisinde yönetmeyin. Markanızın dijitaldeki tüm çalışmalarını takip edin ve bu işi bilmeyenlere emanet etmeyin. Sosyal medya ve web sitenizde görsel-video destekli içeriğe daha fazla önem verin. Kaliteli olmaya değil samimi olmaya odaklanın. Mevcut müşterilerinizi konuşturacak yollar üretin. Kafanızdaki müşteri profilini unutun ve müşterileriniz sosyal medya üzerinden analiz edin. Müşterilerinizin neler paylaştığını takip edin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.