Ali Ayata

Ali Ayata

Sosyal Medya Müslümanları…

Sosyal Medya Müslümanları…

Sosyal medyanın gücünü günden güne görmekteyiz. Fakat bu gücü gerçek bilgi edinmek ya da paylaşmak için kullananların olduğu gibi birde sadece gösteriş peşinde olanlar var. Bu işgüzarlık öyle büyüdü ki hemen hemen sosyal medyada kayıtlı olan kullanıcılar tamamen gösteriş peşinde. Bununla beraber dile getireceğim  bir çok konu var fakat  üzerinde değinmek istediğim bir konu var ki tam bir işgüzarlık. Sosyal medya Müslümanlığı!!!
*+
Her şeyin oyuncak edildiği bu ortamda dinimizi de bu tür spekülasyonlarla karalama projesinde olanlar da var sadece paylaşım yapan olanlarda var. Benim dikkatimi çeken mevzu ise facebook ya da twetter üzerinden yapılan dualar mesajlar felan ilk başta bize sevindirici geliyor. Ne kadr güzel ne kadar dua eden bir insanımız var, insanlık ölmemiş gibisine içimizden geçiriyoruz ki tam da olay burada kopuyor.
**
Cuma günleri sabah saatlerinde bir paylaşım başlıyor Cuma ile ilgili o kadar güzel mesajlar yayınlanıyor ki insan huzur içinde oluyor. Peki bu mesajı yayınlayan kişiye baksan Cuma namazına gitmekten muzdarip. Konya da ikamet ediyoruz binlerce sosyal medya kullanıcısı var, binlerce mesaj yayınlayan insanlar var ama ne hikmetse camilerde o doluluk yok. İnsanın sevinmesi gerekirken bu çelişki ciddi bir sorunun olduğunu ortaya çıkarıyor.
**
Kandillerde, bayramlarda, Ramazan ayında acayip mesajlar var özellikle oruç tutulduğu zaman iftarı beklerken atılan o güzel mesajlar felan insanın hoşuna gidiyor. Fakat aynı kişiye baktığımız zaman oruç tutmuyor. Efendim neymiş oruç tutamıyormuş ama niyeti iyiymiş, efendim neymiş işlerden dolayı rahatsız oluyormuş. Bizimde niyetimiz halis o zaman bizde mi cumaya gitmeyelim bizde mi oruç tutmayalım? Bırakın bu kendinizi kandıran cevaplarla, kılıfına uydurulmuş kelimelerle kandırmayın kendinizi yazık edersiniz yoksa.
**
Çok uzatmaya lüzum yok zaten herkes biliyor fakat kimse uygulamıyor. İnşallah birisi okur bir kişi bile nasibini alırsa ne mutlu bizlere.  Bu yazının sonuna da o Hz Mevlana’nın meşhur yedi öğütten bir söz ile son vereceğim. Yine herkes biliyor ama icraat sıfır. “Ya olduğun gibi görün. Ya da Göründüğün gibi ol”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ayata Arşivi
SON YAZILAR