Sosyal haklar geriye gidiyor

Sosyal haklar geriye gidiyor

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, gazetecilerin sosyal haklarında büyük bir geriye düşüş söz konusu olduğunu söyledi

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, Dış İlişkiler Başkanı Veysel Doğan, Halkla İlişkiler Başkanı İsmail Aydilek ve Siyasi İlişkiler Başkanı Sinan Toprak ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Haber Müdürü Hâlid Şen hazır bulundu. Gazetecilik mesleğinin büyük Av. Hasan Hüseyin Uyar, “Basın çalışanlarımız, zor şartlar altında bilgi ve haber akışını sağlayarak toplumun doğru bilgi ile aydınlatılmasını sağlamaktadırlar” dedi.

Gazetecilerin sorunlarının her geçen gün arttığını belirten Uyar, "Kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak gibi önemli misyonu taşıyan gazetecilerin sorunları her geçen gün artmaktadır. Özellikle yerel basının zor çalışma şartları üstüne, gazetecilerin sosyal haklarında büyük bir geriye düşüş söz konusudur. 2008 yılı öncesi 5 yıl olan yıpranma süresi, 2,5 yıla indirilmişti. Geçtiğimiz aylarda ki bir düzenleme ile bu 2 yıla kadar düşmüştür. Tarafsız ve güçlü bir medya ile basın çalışanlarının sosyal haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır. Basın-yayın organlarında çalışan tüm kardeşlerimizin, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.