Soruşturma Komisyonu Üyesi Yıldız: Partimiz De Ben De Yayın Yasağını Tanımıyoruz

Soruşturma Komisyonu Üyesi Yıldız: Partimiz De Ben De Yayın Yasağını Tanımıyoruz

Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi ve HDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, üç ay boyunca şahit olduğu olgular, bu komisyonun maddi gerçekliği ortaya çıkarmaktan çok bir siyasi hesaplaşma arenası olduğunu gördüklerini söyledi. Komisyon Başkanlığının...

Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi ve HDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, üç ay boyunca şahit olduğu olgular, bu komisyonun maddi gerçekliği ortaya çıkarmaktan çok bir siyasi hesaplaşma arenası olduğunu gördüklerini söyledi. Komisyon Başkanlığının muhalefeti ve kamuoyunu görmezden gelen bir anlayış içine girdiğini belirten Yıldız, yayın yasağıyla ilgili ise "Partimiz de ben de o yayın yasağını tanımıyoruz." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi ve HDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Komisyon çalışmaları ve tanık oldukları gelişmeler hakkında bilgi veren Yıldız, komisyonun üç aylık çalışma sürecinde parti olarak soruşturmanın gizliliğine uymaya özen gösterdiklerini ifade etti.

"Üç ay boyunca şahit olduğum olgular, bu komisyonun maddi gerçekliği ortaya çıkarmaktan çok bir siyasi hesaplaşma arenası olduğunu gördük." diyen Yıldız, komisyon çalışmalarına yaz tatili arası verilmesinin, komisyona konu bakanların yakınlarının dinlenmek üzere davet edilmesi ve onların da yakınlıkları sebebiyle tanıklıktan çekilme haklarını kullanmalarının, komisyonda dinlenecek kişilere ilişkin bilgilerin üye milletvekillerine önceden verilmemesinin, soruşturma dosyalarına ulaşamamalarının ve çalışmalara yayın yasağı istenmesinin sağlıklı çalışma koşullarını ortadan kaldırdığını vurguladı.

Komisyona gelen dosyaların kendilerine verilmediğini, alt komisyonun aldığı ifadelerin komisyon üyelerine verilmesinden sonra basına servis edildiğini savunan Yıldız, "Bakanlar dinlenecek, hangi gün ve saatte dinlenecek bize 1 gün önceden haber veriliyor. Ben dün Meclis'e geldiğimde yayın yasağı konulduğunu komisyon üyesi olarak öğrendim. Bu da komisyonda nasıl bir yönetim olduğunu gösteren bir olgudur. Komisyon adına bilgi alınıyor ama komisyonun muhalefet üyelerinin bilgisi yok. Partimiz de ben de o yayın yasağını tanımıyoruz." diye konuştu.

Alt komisyonunun dosyaları incelemek üzere gittiği İstanbul'da bazı kişileri dinlemek üzere davette bulunmasını da eleştiren Yıldız, alt komisyonun gitmeden önce alınan kararlara uymadığını ifade etti.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın dün komisyona geldiğini anlatan Yıldız, Bayraktar'ın daha önceden belirlenmiş programı nedeniyle 1,5 saat sonunda komisyondan ayrıldığını, yeteri kadar soru soramadıklarını söyledi.

"4 ay içinde öyle bir gün seçiliyor ki Sayın Bakan'ın uçağı saat 4'te kalkacak, biz de toplantıyı saat 2,5'ta yapıyoruz." diyen Yıldız, şöyle devam etti: "Bir iki soru ancak sorabildik, 'benim uçak saatim geldi' dedi, kalktı gitti. Böyle bir soruşturma komisyonu, böyle bir ifade alma dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Komisyon Başkanlığı muhalefeti ve kamuoyunu görmezden gelen bir anlayış içine girdi. Bizim orada bir şeyler oluyormuş gibi, tren ilerliyormuş gibi rol tutunmamız partimizin siyasi etiğine de görüşlerimize de kamuoyunun bizden beklentisine de uymadığını görüştük, bu şekilde bir karar aldık." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.