Sorunları çözmeliyiz 

Sorunları çözmeliyiz 

Konya Tabip Odası Başkanı Medova Hastanesi İcra Kurulu Üyesi Dr. Seyit Karaca, “Düşkün ve savunmasız grupların sağlık güvencesine alınmasına yönelik sorunlar bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır" dedi

Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER) ile Medova Hastanesi işbirliğinde düzenlenen “Sağlık Yöneticisinin Gündemi” paneli gerçekleştirildi. Ramada Otel'de gerçekleştirilen panele Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci,  Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, Konya Tabip Odası Başkanı Medova Hastanesi İcra Kurulu Üyesi Dr. Seyit Karaca, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Kıyak, Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Haluk Özsarı, Anadolu Sağlık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Çakmakçı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç, SASDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Melih Bulut, Marsh Brokerlik Direktörü Yrd. Doç. Dr. Murat Fırat ile çok sayıda sağlık profesyoneli, kamu ve özel sektör temsilcisi ve davetli katıldı. Panelde özellikle Sağlık hizmetlerinde finansal risklerden korunma ve sağlık güvencesinde tam kapsam ve yakın gelecekte sağlık alanında yaşanacak olası değişimler üzerinde ağırlıkla duruldu. Sağlık ve sosyal güvenlik alanındaki gelişmeleri gözden geçirmek, bu alandaki kararların etkilerini izlemek ve gelişmeleri değerlendirmek üzere düzenlenen panel öncesi konuşan Medova Hastanesi Genel Müdürü Murat Kalafat, “Sağlık sektörünün kamu ve özel tarafında yer alan paydaşların bir araya gelerek sorunlarını yüz yüze görüşme imkanı bulmaları, bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları, mevcut sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde konuşma imkanı yakalanması bu paneller sayesinde mümkün olmaktadır” dedi.

HİZMETTE EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

İki oturum halinde gerçekleşen panelin, oturum başkanlığını Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur yaptı. Panele konuşmacı olarak katılan  Konya Tabip Odası Başkanı Medova Hastanesi İcra Kurulu Üyesi Dr. Seyit Karaca, sağlık alanında birçok konuya değindi. Karaca, “Düşkün ve savunmasız grupların sağlık güvencesine alınmasına yönelik sorunlar bir an önce çözüme kavuşturulmalı. Türkiye'de bütün toplumun kesintisiz ve tam kapsamlı güvenceye alınmasında bir takım zorluklar yaşanıyor. Bu anlamda gerek özel gerekse kamu sigorta kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. Sağlık hizmet sunucularının sağlık güvencesi sorunu çözümünde hiç kimse görev ve sorumluluğunu unutmamalıdır” şeklinde konuştu. Anadolu Sağlık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Çakmakçı'nın yaptığı “Önümüzdeki Dönemde Nelere Hazırlıklı Olmalıyız” konulu panelde ise kamu sağlık politikaları, SGK uygulamalarında yaşanan son değişiklikler ve hastanelerde is sağlığı güvenliği gibi konular konuşuldu. Konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirdikten sonra soru cevap şeklinde geçen son bölümle beraber panel tamamlandı. Panel sonrasında toplantıya ev sahipliği yapan Medova Hastanesi yöneticileri tarafından misafirler için Mevlana Müzesi, Kelebekler Vadisi ve Sille Antik Kenti gibi yerlerinden oluşan iki günlük bir şehir turu gerçekleştirildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.