Sorunlara odaklanmalıyız

Sorunlara odaklanmalıyız

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, kamplaşma, kutuplaşma ve ayrıştırmanın Türkiye'nin en önemli sorunları olduğunu belirterek, "Milli Görüş hareketi olarak her zaman kardeşlik çağrısı yaptık. Ülkenin asıl sorunlarına odaklanmalıyız"

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı Nisan ayı divan toplantısı gerçekleştirildi. Parti il binasında gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya, Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve partililer katıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, referandum sürecinde Saadet Partisi olarak yeni anayasanın ne getirip ne götüreceğini, etkilerinin neler olacağını, onaylayıp onaylamadıkları yerlerin neler olduğunu detaylı bir şekilde genel merkez olarak çalıştıklarını söyledi. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan'a, siyasi partilerin genel başkanlarına ve STK'lara Saadet Partisi'nin anayasada yapılmak istenen değişiklikler konusundaki görüşlerini ve tekliflerini bir mektupla ulaştırdıklarını belirten İriş, bu çalışma ile Saadet Partisi'nin görüşlerini bütün kamuoyuna ulaştırdıklarını aktardı. Anayasa değişikliğinin ne getirip götürdüğü konusunda kısa ve öz çalışmalarla kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarının dile getiren İriş, "Bu çalışmalar yapılırken Saadet Partisi olarak görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşırken ülkenin kardeşliğine, birliğine ve beraberliğine vurgu yapmaya çalıştık. ‘Evet’çiler bir tarafta ‘Hayır’cılar bir tarafta olarak toplum sürekli gerilmeye doğru giderken bütün teşkilat mensupları olarak bu gerginliği yumuşatmaya ve kardeşlik havasının oluşması için ısrar ettik" dedi.

ÇABALARIMIZ BOŞA GİTMEDİ

Referandum sonuçlandıktan sonra çabalarının boşa gitmediğini gördüklerini ifade eden İriş, ötekileşmeye doğru giden toplumsal yapının bu ötekileşmeye yenik düşmediğini ve insanların konuşabilecek, kaynaşabilecek duruma geldiğini söyledi. Evet diyenlerin de hayır diyenlerin de bu ülkenin çocukları olduğunu belirten İriş, "Komşuyuz, akrabayız, hemşehriyiz ve hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız. Bir ülkede yönetimle de alakalı olsa farkı düşüncelerin olması kavga, sürtüşme ve ayrıştırma sebebi olamaz. Bunlar bizim zenginliklerimiz olmalıdır düşüncesini tüm Saadet partililer olarak insanlarımıza aktarmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızla vatandaşlarımızı düşünmeye, birbiri ile konuşmaya teşvik etmeye çalıştık ve bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

SORUNLARA YÖNELMELİYİZ

Yapılan tartışmaların artık geride kalması gerektiğini kaydeden İriş, "Bıçak sırtı ile dahi olsa geçmiş bir oylama vardır. Ve bu oylama sonucu yeni bir dönem başlamıştır. Bundan sonra geri dönüp uzun uzun polemiklere gerek olmadığını düşünüyorum" diye konuştu. Bir dava insanı ve siyasi hareket olarak ileriye bakılması gerektiğinin altını çizen İriş, şunları söyledi: "Bundan sonra ülkemizin gerçek gündemi, insanlarımızın önünde bekleyen çözülmesini beklediği sorunları olmalıdır. Bunların araştırıp tekrar gündeme taşıyarak, karşılıklı görüşmeler yaparak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu çalışmalarla el ele vererek Türkiye'yi yeniden daha güçlü ve huzurlu bir ülke haline getirmek için elimizden geleni yapacağız."

MİLLİ GÖRÜŞ HEP KARDEŞLİĞE VURGU YAPTI

Kamplaşma, kutuplaşma ve ayrıştırmanın ülkemizin en önemli sorunları olduğunu dile getirin İriş, "Bir memlekette insanlar birbiri ile rahatça konuşabilir, oturup dertleşebilir ve sorunlarını karşılıklı tartışabilir ise eninde sonunda doğruya ulaşırlar. Benim gibi düşünmüyorsan benden değilsin havası oluşursa ülkede doğru çözümler oluşturulamaz" dedi. Milli Görüş Hareketi'nin Milli Nizam ve Milli Selamet'ten ülkede sürekli kardeşliğe vurgu yaptıklarının altını çizen İriş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hatırlarsanız 40 milyonun kardeşliği, 50 milyonun kardeşliği, 60  milyonun kardeşliği diye hocamızın neredeyse her konuşmasında işaret ettiği bir cümle vardır. Bu tahminlerin ötesinde mühim bir meseledir. Bunun bir ölçüsü, kilosu ve yüzdesi yoktur. Bu bir duygu, sevgi ve muhabbet dünyasıdır. Bir toplumda bu duygular geliştirilemez ise o toplumda zaten huzur olmaz. Bu yüzden kavga ederek değil bir araya gelerek, sakin sakin dinleyerek meselelerimizi ortaya koymamız gerekmektedir. Bizim her zamanki görüşümüz bu olmuştur. Bu ülkede bizim gibi düşünmese de bu ülkenin evlatları birbirinin kardeşidir. Davamızı bu şekilde bu güne kadar getirdik, ve yarınlara da götüreceğiz."

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum