‘Sorumluluğunuz ağır’

‘Sorumluluğunuz ağır’

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, “Teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde üniversitelerimize ve eğitim kurumlarımıza çok büyük sorumluluklar düşmektedir” dedi

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Bayram Sade’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  Ziyarette konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, “MÜSİAD Konya Şubesi olarak, yeni görevinizin şahsınız, üniversitemiz ve şehrimiz adına hayırlı olmasını dileriz. Bizler daha önceki görevlerinizde olduğu gibi bu görevi de layığıyla yerine getireceğinize inanıyoruz. Başbakanımızın merkez şehir olarak nitelediği Konyamız, tarım ve sanayi şehri olmasının yanı sıra son yıllarda eğitim alanında yapılan yatırımlarla aynı zamanda bir üniversite şehri de olmuştur. Konya’mızın eğitim alanında yaptığı bu ilerlemede vakıf üniversitelerimizin rolü büyüktür. Bu doğrultuda eğitim dünyamıza büyük katkılar sağlayan üniversitemizi Konya’mıza kazandıran Konya Ticaret Odamıza, Mütevelli Heyetimize ve emeği geçen herkese şahsınız nezdinde bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu üniversitelerimizde geleceğin mimarları, mühendisleri, doktorları ve yöneticileri yetişmektedir. Teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde üniversitelerimize ve eğitim kurumlarımıza çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Üniversitelerimiz teknoloji geliştirme, ar-ge projeleri ve inovatif fikirler üretme noktasında adeta birbirleri ile yarış içinde olmalıdır. Burada üretilen projeler, Konya sanayisinde kullanılarak katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkarılmalı, ülke kalkınasına ve ihracatına katkı sağlanmalıdır. Bu noktada da bizim de sürekli üzerinde durduğumuz ve destek verdiğimiz üniversite-sanayi işbirliği konusunun önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Bu işbirliğinin sağlanması ülkemizin geleceği ve hedefleri açısından hayati öneme sahip. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, her platformda dile getirdiğimiz gibi bugün de bu konu hakkında üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise, “Üniversitemiz kurulduğu günden bugüne çalışmalarına hızla devam ediyor. Bizler de bugüne kadar yakalanan başarının ve yapılan çalışmaların üzerine koyarak çalışmalar yürüteceğiz. Üniversitelerimizin ve eğitim kurumlarımızın sizlerin de dediği gibi günümüzde teknoloji üretme, inovasyona yönelik çalışmalar yürütme noktasında da misyonları var. Artık dünya teknoloji üretiyor. Ülke olarak bizim de hedeflerimiz büyük. Bu hedefler doğrultusunda millet olarak bizim de teknolojiyi daha çok kullanmamız gerekiyor. Bu teknolojiyi de üretecek ve kullanacak olan beyinler de bu üniversitelerde yetişiyor. O yüzden üniversitelerimiz sadece teorik değil, aynı zamanda pratik eğitimlerin de verildiği kurumlar olmalıdır. Üniversite-sanayi işbirliğini sağlama konusunda bizler de kurum olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Bizler üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin sanayicilerimizle iç içe olmaları gerektiğine ve teorik bilgilerin sanayimizde kullanılacak şekilde pratiğe dökülmesi gerektiğine inanıyoruz. Konya sanayisinin son yıllarda yakaladığı büyümeyi bizler de yakından takip ediyoruz. Bu noktada bizler de sanayicilerimizin yararına olacak, katma değer üretecek teknolojiyi geliştirme arayışı içerisinde ve sanayicilerimizle işbirliği halinde olmaya gayret göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.