Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

Sorular

Sorular

İramazan’da her gün bu köşede Gonyalıca yazdık, Allah izin virise şimdi de gün aşırı (Bazartesi-Çarşamba-Cuma) yazmaya devam ideceğiz.

Böğün her biri müstakil bi yazı mevzusu olacak gısa gısa değişik sorular soruyoruz:

Her ne gadar AKP’nin gurucusu, Erdoğan’ın yol arkadaşı olsa da Abdullah Gül oyunu Tayyib’e mi virecek, Ekmel’e mi? Kim ne dirse disin ben açıkca merak idiyom.

Ekmeleddin İhsanoğlu Reisicumhur seçilemezse seçimden soğna n’apacak? CHP veya MHP ona bi goltuk çıkacak mı, yoğsa selpak mendil gibi alıp köşeye mi atacak?

Seçimden soğna AKP’nin de, CHP’nin ve MHP’nin de akıbeti ne olacak? Hatda mejlis dışındakı öbür partileri de neler bekleeyor? Daşlar yirinden oynayacak mı?

Seçimden sonra Gılışdaroğlu’nun akıbeti n’olacak? Goltuğu goruyabilecek mi, aşırı laiklere garşı gendini nası savunacak?

Önümüzdeki 2-3 sene soğna Apo nerede, n’olacak? İmralı’da devam mı, Diyarbakır’da mı, Mejlis’de mi, Gandil’de mi… olacak? Sıfatı, pozisyonu n’olacak?

Önümüzdeki 3-5 sene içinde Irak ve Suriye sınırlarımızda bir değişme olacak mı? (Zaten oldu dirseniz o da ayrı bi mesele) Güneydoğu haritamız n’olacak? Ortadoğu’nun hatitası n’olacak? Esgi atlasların hepbisi çöpe gidip yinileri mi basılacak?

Angara’da Başbakanlık binası olarak yapılan yini binaya Başbakan mı oturacak, Cumhurbaşkanı mı? Yoğsa Cum-başbakan mı?

Pek çok daşın yirinden oynadığı, değişik isimlerin değişik yirlere adının geçtiği son birkaç aydır Melih Gökçek dünyada mı, öldü mü, bitti mi? Niye esamesi okunmaayor? AKP’de hem Reisicumhur, hem Başvekil adaylıkları gonuşulurkan bundan 8-10 sene önce olsaydı Gökcek balıklama işe dalar, gendini ya Başbakanlığa, ya Cumhurbaşganlığına aday olarak lanse ider, en azından gulis yapar, adından bahsiddiridi. Şimdi güç bela son defa gapdığı Angara Belediye Reisliği goltuğuna mum oldu alleylim.

Tayyib’in Reisicumhur adaylığı hesabına para yatırmak üçun pangalarda guyruğa giren Belediye Reyisleri bu paraları gendi ceplerinden mi yatırıyor, yoğda gaynağı belirsiz örtülü fonnardan, yani AKP’li olan ve olmayan Ümmet-i Muhammed’in emanet parasından mı? Eğer milletin parasından yatırıyollarsa bunun fetvasını aldılar mı, gendileinin olmayan paralarnan gendi reklamlarını yapmak caiz mi, deyil mi?

Malatya Kürecik’deki Radar Üssü gapadılsın, İsrail’e desdek olayalım” sözlerine garşı, Başbakan “Burası bi NATO üssü, İsrail NATO üyesi deyil, bu üssün de onnara bi faydası yok, niye gapadalım?” diyor.

Burdaki her türlü bilgi ve istihbaratı bir NATO üyesi olan Amerika’nın götürüp her halükarda gayıtsız şartsız desdeklediği İsrail’e virmiyeceğinden emin mi ki böyle savunma yapabiliyor Sayın Başbakan?

Türkiye vakdı zamanında Gore’ye, Somali’ye, Lübnan’a, Afganisdan’a… asger yolladı. Şimdi onnardan daha elzem olan İsrail’e garşı Filisdin saflarına niye asger yollamaayor?

Erbakan Hoca’nın yidi düveli garşısına alıp Gıbrıs’a asger yollama cesaretini şimdi niye göremeeyoruz?

Gore mi daa önemli, Gazze mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR