Sorgun Meslek Yüksekokulu Hizmete Açıldı

Sorgun Meslek Yüksekokulu Hizmete Açıldı

Yozgat’ın Sorgun İlçesinde 2010 yılında temeli atılan Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksekokulu açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.İlçede 8 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen ve 4 milyon liraya mal olan Sorgun...

Yozgat’ın Sorgun İlçesinde 2010 yılında temeli atılan Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksekokulu açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

İlçede 8 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen ve 4 milyon liraya mal olan Sorgun Meslek Yüksekokulu’nun açılışına, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, daire müdürleri, rektör yardımcıları ve davetliler katıldı.

Sorgun Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sert, törende yaptığı açılış konuşmasında yüksek okulun fiziki ve genel durumu hakkında bilgi verdi. Sert, “21 adet dersliği, çok sayıda bilgisayar laboratuvarı, kapalı spor salonu, 215 kişilik konferans salonu ve eğitim amaçlı tüm birimleri ile Sorgun’a yakışan kompleks bir yapının açılışını gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar da üniversitelerin bulundukları ilin kalkınmasında, gelişmesinde önemli kazanımlar sağladığını belirterek, “Bozok Üniversitesi bu misyon dahilinde Yozgat’a hizmet veriyor. Bizim üniversite yönetimi olarak ilçelere bakış açımız her zaman aynı olmuştur. Herhangi bir ilçenin gelişmesine karşı kesinlikle olmamız söz konusu olamaz. Lakin her zaman söylediğimiz bir şey var. Merkez güçlü olacak ki ilçelerine de o güç yansısın. Merkez ne kadar güçlü olursa ilçelerde o kadar hızlı gelişir. Ben her zaman Sorgun-Yozgat çekişmesini anlamsız buldum. Merkez kampüsümüz bizim imajımız. Biz bu imaj ve marka değerini ne kadar yüksekte tutarsak ilçelerimize desteğimiz de o denli güçlü olacaktır. Sorgun Fakülte Kurma ve Yaşatma Vakfı tarafından inşaatı başlatılmış. Kaba inşaatı tamamlanmış ve yarıda kalmış bu inşaatı 2011 yılında üniversite olarak hızla bitirme çabasıyla devraldık. Sorgun ilçesindeki meslek yüksekokulu eksikliğini gidermeye çalıştık. Bu noktada kamuoyunda ortaya atılan spekülasyonlara kesinlikle kulak asılmamalıdır.” diye konuştu.

Sorgun Meslek Yüksekokulu'nun mevcut 2 bölümle ve 50 öğrencisi ile eğitim-öğretime devam ettiğini söyleyen Uçar, barınma ve yurt problemleri yaşayan öğrencilerin sıkıntılarının en kısa sürede giderilmesi için il ve ilçe yerel yöneticilerince gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Milletvekili Ertuğrul Soysal da yüksekokulun Sorgun için geç kalmış bir milat olduğuna dikkat çekerek, “Ben bir siyasetçi olarak bunu itiraf ediyorum. Sorgun daha iyilerine layıkken gecikmeli de olsa Meslek Yüksek okuluna sahip olacak. Buradan bütün kalbimle itiraf ediyorum. İnşallah biz bu açığı biz en kısa sürede tamamlamak üzere gece-gündüz koşturup gayret edeceğiz.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından plaketi takdimi sonrası Sorgun İlçe Müftüsü Fikret Ekinci'nin okuduğu dualar eşliğinde yüksekokulun açılışı gerçekleştirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.