Sorgun: AK Parti'de ciddi bir temizlik oldu

Sorgun: AK Parti'de ciddi bir temizlik oldu

Devlette temizliğin titizlikle sürdüğünü belirten Ahmet Sorgun, "FETÖ'nün tam anlamıyla devletten temizlenmesi hayli zor. Hatalar olabilir. Herkes de mağdur edebiyatı yapmasın. Haine merhamet millete ihanettir" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya Milletvekilleri ile birlikte gündemdeki konular hakkında basın toplantısı düzenledi. Novotel'deki toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıda konuşan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye yönelik devam eden operasyonlara dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, FETÖ mensuplarıyla ilgili olarak hızlı ve kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini belirtti. Sorgun, FETÖ ile etkin mücadele için ülkede Olağan Üstü (OHAL)'in ilan edildiğini, devlete sızan FETÖ mensuplarının en ağır cezayı almaları için titizlikle çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Suçsuz olanların mağdur edilmeyeceğini dile getiren Sorgun, hainlere de merhamet edilmeyeceğini belirterek, "Hainlere merhamet millete ihanettir" sözlerini kullandı. Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Sorgun, operasyonlarla birlikte yatırımların da devam ettiğini açıkladı.

ÇEVRE YOLU VE METRODA İLERLEME

Toplantıda Konya'nın ulaşım yatırımlarından da bahseden Sorgun, "Konya Dış Çevre Yolu Projesi sürüyor. Konya'nın gelişimi ve nüfusundaki artış özellikle yeni çevre yollarının yapılması zorunluluğunu da beraberinde getirmiştir. Bu sebeple dış çevre yolu yapılıyor. 112 kilometrelik çevre yolu şehir içi yolları birbirine bağlayacak. Yol, 2016 yatırım programında yer aldı. İlk etapta 71 kilometrelik Karaman-Ereğli-Aksaray-Ankara-Afyon güzergahı yapılacak. 22 kilometrelik kesim ihale edilmiş olup bugüne kadar 14 kilometrelik kesim kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. İhalesi yapılan kısmın 2017 yılında bitirilmesi hedefleniyor" diye konuştu.

TREN GARI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Metro Projesi hakkında bilgi veren Sorgun, "Konya Metrosu ile ilgili iki hattın fizibilete etüdü 2016 yatırım programında yer aldı. İki hattın da etüdü yapıldı. Projenin 2019 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Konya yeni Yüksek Hızlı Tren Gar'ının yapılması içni çalışmalar başladı. Gar binasının ihalesi yapıldı, çalışmalar sürüyor. 75 bin metrekareye toplam alan ve 29 bin 500 metrekare kapalı alan halinde inşa edilecek YHT Garı'nın toplam maliyeti 69 milyon lira. Proje 2018 yılında tamamlanıp hizmete sunulacak" sözlerini kullandı.

ULAŞIM PROJELERİ DEVAM EDİYOR

"Konya Lojistik Merkez Projesi'nde ilerleme kaydedildi" diyen Sorgun, "Coğrafi konumu ve sanayisiyle Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en önemli merkezlerinden olan Konya'ya yeni bir proje kazandırılıyor. Lojistik merkez kurma çalışmaları hızla devam ediyor. Bu alanda kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Üst yapı projeleri hazırlandı. İhale süreciyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Lojistik merkezin en yakın zamanda şehre kazandırılması için çaba sarf ediliyor. Konya-Karaman, Karaman-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları sürüyor. Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya hızlı tren hattı ile ilgili de etüt proje ihaleleri yapıldı. Çalışmalar sürüyor. Seydişehir yolu üzerine yapılacak Alacabel ve Tınaztepe tünelleri ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Beyşehir yolunun tamamının 2017 yılının sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor" açıklamasında bulundu.

MİLLET SEÇİM DEĞİL GEÇİM DERDİNDE

Sorgun'un konuşmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Bir basın mensubunun "Seçim takviminde bir değişiklik olacak mı" sorusuna yanıt veren Sorgun, "Millet seçim derdinde değil, geçim derdinde. AK Parti ve iktidar olarak seçimden kaçmayız. Şu an için bir seçim söz konusu değil. Yakın zamanda seçim olmayacak" dedi. "İdam ile ilgili bir çalışma var mı" sorusunu cevaplayan Sorgun, hainlerin milletin gönlünde idam edildiğini, idamla ilgili henüz tüm partilerin mütabakat sağlamadığını söyledi.

AK PARTİ'DE CİDDİ BİR TEMİZLİK OLDU

Ahmet Sorgun, "Konya'da AK Parti teşkilatları arasında ve yerel yönetimlerde bir çatışma sözkonusu mu, içeride bir operasyon mu yapılıyor" sorusuna şu cevabı verdi: "Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Herkes aynı düşünmek zorunda değil. Eksiklerimiz olabilir. İl başkanı olduğum dönemde bir belediye başkanını partimden ihraç ettim. Kimse siyasi dizayna yeltenmesin. Siyasi dizayna izin vermeyiz. Sorun varsa teşkilat içinde halledilir. Partimizin kaderi ile Türkiye'nin kaderi özdeşleşmiş durumda. Güçlü bir iktidar ve lider olmasaydı Türkiye'de haritalar değişirdi." "Siyasi bir temizlik yapılacak mı" sorusuna yanıt veren Sorgun, "17-24 Aralık sürecinden sonra partimizde bir temizlik oldu. Süreçten sonra seçimler yapıldı. Seçimlerden önce siyasi bir temizlik yapıldı. Hala çizgileri net olmayanlar varsa bunun gereği yapılır. Tavrımız net. Siyaset, temizliğini kendi metotlarıyla yapar. Birçok siyasetçi şu an yargı önünde" açıklamasında bulundu. Toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum