Sonuç kötü değil

Sonuç kötü değil

Aykut Kocaman, "Maçın sonunda beraber biten sonuçtan yola çıkarsak dalgalı seyrimiz de dikkate alınırsa buradan puan çıkarmak direnç katacak bize ve moral verecek. Bu nedenle kötü sonuç olduğunu düşünmüyorum" dedi

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Medipol Başakşehir, Atiker Konyaspor ile 1-1’lik skorla berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Aykut Kocaman müsabakayı değerlendirdi.Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, “Ligin önemli iki takımının maçıydı. Maçın sonunda beraber biten sonuçtan yola çıkarsak dalgalı seyrimiz de dikkate alınırsa buradan puan çıkarmak direnç katacak bize ve moral verecek. Bu nedenle kötü sonuç olduğunu düşünmüyorum. İlk yarıda her şey belki ilave ekstra şutlar olabilirdi ancak her şey istediğimiz gibi gitti. Rakibi kalemizden uzak tuttuk. Birkaç hatanın dışında her şey istediğimiz gibiydi. İkinci yarının ilk dakikalarında saldırgan olacaklarını bekliyorduk. Aynen öyle oldu. Bizim için sıkıntılı olan bu sürenin tamamına yayılması oldu. Sahada gerekli organizasyonu sağlayamadık. Rakibi ceza sahamızdan uzak tutamadık. Oyunun kontrolünü ellerinde tuttular. Bu bir eleştiri. Özellikle ilk yarı yüzde yüze yakın diyebileceğim lehimize verilen kararlardan sonra karşılaştığı itiraz nedeniyle hakem de baskıya boyun eğdi. Bir faul sonrası tutarsız karar vermeye başladı. Ben Mehmet Uslu’nun eline çarpan topu gördüm o da penaltı. 1 puan bize direnç kattı” açıklamalarında bulundu.

YIPRANDIK

Takımdaki eksik futbolcuların sorulması üzerine Aykut Kocaman, “Sadece bizim durumumuz değil bizden evvel Avrupa’da oynayan, Şampiyonlar Ligi’nde şu an gruplarda oynayan takımlar için de geçerli yani tabi ki eksikler olacak. Eksikliğimizden ziyade fiziksel ve zihinsel olarak hırpalandık sorun bu. Başakşehir, Fenerbahçe ve Bursa arkasından Kasımpaşa. Bunları yaşayarak oynamaya çalışan takımız, bizi zorlayan bu. Bu nedenle kadroyu biraz farklılaştırmaya çalışıyoruz. Birkaç oyuncuyu biraz elde tutmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

BEKLERİ SKORA KATKI EDİYOR

M. Başakşehir, teknik direktörü Abdullah Avcı ise, "Ligin iki iyi takımı ve sahada planı olan hem oyun anlamında hem de oyunun iki yönü anlamında iki ekibin müsabakasıydı. Bizim bugün maçla ilgili planlarımızda; rakip şu an ligin en kompakt ve sırtı kendi kalesine yakın oynayan bir takım. Direkt oynayan takım. Bekleri hücuma ve skora en etki eden bekler. Oyunun ilk yarısı tamamen iki takımın dengeli oynadığı bölümdü. Oyunun her geçen dakikası rakibi biraz daha kalesine iten özellikle rakibin kompakt durduğunda oyunun yönünü değiştirmekti amacımız" dedi.

KAZANAMADIK DİYE ÜZÜLÜYORUZ

"Topa fazla rakipten daha sahip olduk ve topun yönünü değiştirdik" diyen Avcı, " Bundan ötürü rakibin beklerini etkisiz hale getirdik. Golden sonra yediğimiz gol, başta rakibin eline çarpıyor ve geçişte yediğimiz gol oldu. Konya güçlü bir takım. İlk yarıda penaltımız var, Mete hoca atladı bunu. Rakibin santraforları top almak için değil stoperleri bozmak için oynuyor. Oyun dengesi anlamında ikinci yarıda oyunumuzun karşılığını alamadık. Aslında ‘kazanamadık’ diye üzülüyoruz bu bizim için önemli bir gelişim. Biz sahada 9 yerliyle, rakip 8 yerli ile oynadı ve 14 yabancının serbest olduğu yerde Türk oyuncusuna yatırım yapmak bizim için ve milli takım içinde doğru olduğunu düşünüyorum. Bizim için yarış devam ediyor. Konyaspor’a Avrupa’da başarılar dilerim” açıklamalarında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum