Son nefesine kadar cihad etti

Son nefesine kadar cihad etti

Uzun yıllar Erbakan Hocanın yanında bulunmuş, Milli Görüş harekatına destek vermiş Tacettin Çetinkaya, Erbakan'ın ömrünü mücadeleyle geçirdiğini belirterek, “Hocamız, çalışmalarını cihad şuuruyla öldüğü güne kadar yaptı. Biz şahidiz” dedi

Erbakan Hocanın uzun yıllar yanında bulunmuş, Milli Görüş davasına çeşitli kademelerde hizmetlerde bulunmuş Tacettin Çetinkaya, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anlattı. Çetinkaya, “Hocamız gerçek bir liderdi” diyerek, İslam dünyasına son yüzyılda gelmiş en büyük siyasi liderin Erbakan olduğunu söyledi.

KENDİSİ TAM BİR LİDERDİ

Lider olmanın belli kurallarının olduğunu aktaran Çetinkaya, bu kuralların da fazlasıyla Erbakan Hoca bulunduğuna işaret etti. “Liderler sistem kurarlar, kavram üretirler. Bir teşkilat oluştururlar ve yönetime talip olurlar. Erbakan Hoca da bu özelliklerin hepsi vardı” diyen Çetinkaya, “50 yıl fetret devri yaşamış bir ülkede Siyonizmi de bu işlerin müsebbibi göstererek Erbakan bir çalışma başlattı. Erbakan, bir devlet ve siyaset adamıydı. Siyaset yapmadan, dünyada İslamı hakim kılmanın mümkün olmayacağını biliyordu. Bu kapsamda bir siyasi çalışma başlattı. Siyaseti 3 şekilde tabir ediyordu” şeklinde konuştu.

ERBAKAN BİRİLERİNİ ÇOK RAHATSIZ EDİYORDU

Erbakan'ın dünya genelinde 3 siyasi akımdan bahsettiğini hatırlatan Çetinkaya, şunları kaydetti:

“Kapitalist zihniyet ve Komünist zihniyetten bahsederdi. Bir de kendi değer yargılarımızı ifade eden Milli Görüşü söylerdi. Hoca, Kapitalizm ve Komünizmi timsahın alt ve üst çenesi olarak görürdü. İnsanların dünya nimetlerinden eşit derecede yararlanabilmesi ve adil bir dünya düzeninin kurulabilmesi için Milli Görüş harekatının gerekliliğini her fırsatta dile getirirdi. Siyaseti de hak ve batıl penceresinden bakarak, yapardı. Defalarca partimiz kapatıldı. Bunun sebebi Erbakan Hocanın birilerine rahatsızlık vermesiydi. Merhum, hep Siyonizmi, İsrail'i hedef aldı. Partilerilerimiz de kapatılsa, yılgınlık göstermedi. Hayatının büyük çoğunluğu yine hukuki mücadeleyle geçti.”

MASONİK ZİHNİYETE KARŞI 'İSLAM BİRLİĞİ' DEDİ

Erbakan'ın bir parti kurulurken 3 esasın temel alınması gerektiğini her fırsatta söylediğinin altını çizen Çetinkaya, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Hoca, yeni bir partileri kurarken öncelikle ahlaki ve manevi değerlerin esas alınması gerektiğini dile getirirdi. Hükümetler döneminde bunu hayata geçirdi. Faize değil, kalkınmaya yönelik bir ekonomik anlayışı esas alırdı. Bu kapsamda Ağır Sanayi Hamlesini hayata geçirdi. Masonik zihniyetlere karşı Müslümanların beraber hareket etmesi gerektiğini savundu. Dünyadaki İslam toplulukları ve devletleri üzerine çalışmalar yaptı. İslam devletleriyle işbirliklerine girdi. Çok farklı siyasi partilerle de ülkemizde koalisyonlar kuruldu. İmam Hatiplerin sayısının artırılması için hocamız mücadele verdi. Yine Ağır Sanayi Hamlesi kapsamında 400 projeyi hayata geçirdi. Birçok fabrikanın temelini attı. Ülkenin üretebilir bir konuma gelmesi için gece gündüz çalıştı. Çiftçinin de besicinin de hakkını fazlasıyla verdi. Her fırsatta üreticiyi destekledi. 'Yeniden Büyük Türkiye' çabası için ter döktü. Memurlar, işçiler en fazla Erbakan Hoca döneminde zam gördü. Hoca, 'herkese refah' anlayışını amaç edinmişti. Erbakan Hocamızın insani değerleri de çok yüksekti. Temel dini eğitimleri tam olarak almıştı.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum