Sabit Horasan

Sabit Horasan

Son dönemeç

Son dönemeç

Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi sosyal tesisleri yenilendi..
Bu neden gerçekleştirildi, uzun hikaye..
İçimiz yanarak, yüreğimizi kan ağlayarak da olsa, bunu yapmak zorunda kaldık. İşletmeciliğini yine eski futbolculardan Mehmet Karabağ’ın yaptığı tesislerin açılışı 11 Mayıs Cumartesi günü, saat 17.00’de gerçekleştirilecek. Cafe, aile oyun salonu olarak düzenlenen tesislerin açılışına ve daha sonraki günlerde de oyun oynama ve dinlenme adına tüm Konyalıları TSYD  tesislerine bekliyoruz..
Konya’nın imajı açısından bu tür tesislere ihtiyaç vardır. Böyle tesisleri tüm Konya olarak, hep birlikte yaşatmak zorundayız.

PTT 1. ligde sona gelindi..
Erciyesspor ve Rizespor’un ilk iki sırada yer alarak Süper lige yükseldiği ligde, Ankaragücü ve Kartalspor küme düştü. Süper lige yükselecek 3. takım ise, play-off maçları, ligden düşecek 3. takımda hafta sonunda belli olacak..
Play-off’a, ligi 4 ve 6. sıralar arasında bitiren takımlar katılabilecek.. Bu nedenle, Torku Konyaspor ile birlikte Bucaspor, Manisaspor, Adana Demirspor ve Adanaspor bu yarışın içerisinde yer almakta.    
Puan cetveline baktığımız zaman, elbette ki, Torku Konyaspor en şanslı takımlar arasında bulunmakta.
Yeşil-beyazlı temsilcimizin play-off’a yükselmesi için Pazar günü Ankaragücü’nü yenmesi yeterli olacak.
Evet yeterli olacak ama, her şeye rağmen, Şanlıurfaspor yenilgisini Torku Konyaspor’a yakıştıramadım..
Neden mi?..
İlk 6 umutları zayıfladı diye mi? tabi ki, hayır. Sitemimiz kötü futboldan dolayıdır. Yoksa Konyaspor’un ilk 6 şansı devam ediyor… Torku Konyaspor’un son haftalardaki çıkış göz önüne alınarak Şanlıurfa deplasmanından galibiyetle dönmesi gerekirdi. Yakışanı buydu.
Yukarıda da belirttiğim gibi Ankaragücü karşısında alınacak bir galibiyet play-off için yetecek. Ancak, bu varsayımları 1461 Trabzon’u hesaba katmadan yapıyoruz. Ki, bu takımında bu saatten sonra dönüş yapacağını sanmıyorum. Federasyonun verdiği süre 17 Mayıs’ta sona erecek. Trabzon’da bu konuda her hangi bir hazırlıkta yok zaten.
Kısacası, halk deyişiyle yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik.
Perde hafta sonunda kapanacak.
Torku Konyaspor, büyük bir aksilik olmazsa, Ankaragücü maçını kaybetmezse, dahası deniz yanmazsa play-off’ta yer alacak.
Ligde ilk 6 mücadelesi veren diğer takımlara baktığımız zaman içlerinde, bireysel olarak iyi futbolcuları bulunan, iyi bir kadroya sahip en şanslı takımın, son haftalardaki performansıyla Konyaspor olduğunu söyleyebiliriz..
O zaman, Torku Konyaspor’un play-off maçları sonunda da Süper lige çıkmaması için hiç bir neden yoktur.
Tüm Konya teknik kadro ve futbolculara güveniyor..
Torku Konyaspor’un Süper lige yükselmesi; takımın önünün açılması, geleceğinin garanti altına alınması ve futbolcuların da değerinin artması demektir.. İnanıyoruz ki, tüm futbolcular bu bilinç içerisinde Torku Konyaspor’u süper lige taşıyacaklardır… Onlara yakışan da budur.
--

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR