Sabit Horasan

Sabit Horasan

Son 8’e girerken

Son 8’e girerken

Önce Rizespor maçı:
Bir hafta önce kaybeden iki takımın puan savaşı.. Futbol değil, sonuç önemliydi.. Dahası, alınacak puan..
Kazanan ev sahibi Çaykur Rizespor oldu.. Torku Konyaspor için her şey bitti mi? elbette ki değil..
Normal sonuç.. Rizespor saha avantajını kullandı ve galip gelen taraf oldu.
Maçı özetleyecek olursak: İki basit hata, iki gol ve yenilgi.
Torku Konyaspor, maça kontrollü başladı.. Öylede olması gerekirdi.. Oyun iyide gidiyordu.. Ta ki, 20. dakika da Konyaspor savunma oyuncularına yakışmayacak hata yapılıncaya kadar. İkinci hata da 62’de geldi ve sonuç belli oldu..
Konyaspor teknik adamları, bir hafta önce Boluspor maçında vasatın altında bir mücadele veren Ömer Ali Şahiner ve Murat Kalkan’ı haklı olarak yedek kulübesine çekti.. Erdinç’in cezalı olması nedeniyle de savunmada zorunlu değişiklikle Ali Turan ilk 11’de görev yaptı.
Bolu maçında, orta sahanın göbeğinde İshak-Murat Akın ikilisinin oynatılmasının daha yararlı olacağını düşünmüştüm. Teknik adamlar, belki de geçte olsa bunu denediler.. Tuttu da diyebiliriz. İshak tüm topları kesti. Murat Akın, belki de geldiğinden buyana en iyi oyununu oynadı diyebiliriz. Ama, yeterli mi? kesinlikle değil.
İlk dakikalarda, savunmada ki dikkati, ne yazık ki, hücum oyuncularında göremedik. Maç boyunca yakalanan bir iki pozisyon dışında Torku Konyaspor, Cernat’ın oyunda hiç görülmemesi nedeniyle adeta 10 kişi oynayan rakibi karşısında, gol alanlarında iyi organize olamadı.. Nitekim, ev sahibi ekibin file bekçisi Loria belki de en rahat maçlarından birini oynadı. Çok rahatsız edilmedi..
Erdal’ın kaçırdığı penaltı, maçın kader anı oldu.. Bu atış golle sonuçlansa Torku Konyaspor puan için umutlanabilirdi. Konyaspor teknik adamları, 75. dakikadan sonra zorunlu olarak risk aldı. Ama, buda yetmedi..
Hakeme gelince:
Süper ligde düdük çalan bir isim.. Penaltıyı haklı olarak verdi. Kim olsa o kararı verirdi. Ama, Halis Özkahya, seyircinin protestosundan korkmuş olacak ki, atış öncesinde kalecinin bir metre öne çıkmasını görmezden geldi. Aslında, penaltı atışı tekrarlanmalıydı. Süper ligde görev yapan bir hakemin bu kararı vermesi gerekirdi. Seyirciden korkuyorsa o zaman hakemlik yapmayacaksın.. Hakem eyyamcı olmamalı.. Cesaretli olması..
xxx
Ligde, son 8 haftaya girildi..
Bir tarafta ilk iki, diğer tarafta sezonu ilk 6 takım arasında bitirme mücadelesi veren takımlar.. Altta ise, düşmeme mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor..
Sezon boyunca, geride kalan 26 hafta özellikle iç saha maçlarında kaybettiği puanlarla ilk 2 şansını iyi değerlendiremeyen Torku Konyaspor’un hedefi, artık ilk altı..
Ligde kalan 8 hafta bu nedenle çok önemli.. Torku Konyaspor’un, iç sahadaki 5 maçını kazanmaktan başka alternatifi yok.. Bu maçların kazanılmaması içinde bir neden olmasa gerek.. Denizlispor, Kartalspor, Adanaspor, Manisaspor ve Ankaragücü yenilmeyecek takımlar değil..
Dış sahada ise, Erciyes maçını değerlendirmeye almıyorum. 3 neticeli bir karşılaşma.. Ama, bir Karşıyaka ve bir Urfa maçlarından puan çıkartılabilir..
Sonuçta: son 8 hafta, Torku Konyaspor’un kaderini belirleyecek.. Ya süper lig hedefi play-off maçlarına taşınacak. Yada perde kapanacak..
Tüm Konya’nın gönlü, play-off maçlarından yana.. Torku Konyaspor, ilk 6’ya kalması halinde Süper lige çıkacak en şanslı takımlar arasında gösterilebilir..  Gerçek olan budur..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR