Son 3 yılda faizler %144 arttı

Son 3 yılda faizler %144 arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam katıldığı programda isim vermeden faiz konusunda suçladığı Ali Babacan'dan cevap geldi. Babacan, faizlerin son 3 yılda yüzde 144 arttığına dikkat çekti.

Yeni parti hazırlığındaki Ali Babacan, dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik faiz suçlamasına cevap verdi. "Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım" diyen Babacan, "Devletin piyasaya ödediği faiz 3 yılda 57 Milyar’dan 139 Milyar TL’ye ulaşıyor. Artış oranı % 144." ifadelerine yer verdi.

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Erdoğan'a cevap veren Babacan, şu ifadeleri kullandı:

 

"Dün akşamdan bu yana faiz konusu üzerinden yapılan tartışmaları izliyorum. Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım. Ancak bizim Türkiye’nin bugününe ve geleceğine odaklanmamız gerekiyor.
Faizlerle ilgili güncel birkaç rakamı paylaşmak isterim: Merkezi yönetim bütçesinden ödenen faiz 2017 yılında 57 Milyar iken 2018’de 74 Milyar TL’ye çıktı. Hükümetin programına göre faiz ödemeleri 2019’da 103 Milyar, 2020’de 139 Milyar TL.
Dikkatinizi çekmek isterim: Devletin vatandaşlarından vergi toplayarak piyasaya ödediği faiz 3 yılda 57 Milyar’dan 139 Milyar TL’ye ulaşıyor. Artış oranı % 144. Dahası, Türkiye’nin hayat pahalılığı gibi, işsizlik gibi devasa sorunları var.
Gerçekleri saklamadan ülkemizin sorunlarını açıkça konuşmamız gerekiyor. Türkiye’nin yaşadığı bunca sıkıntı varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine çözüm için çalışmak zorundayız. Çalışıyoruz."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Hakan'ın ekonominin iyiye gittiğini anlatmasının ardından faiz konusundaki yaşanan sürece ilişkin sözleri üzerine, yeni parti çalışması yapan Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'e de göndermelerde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ali Babacan çıkışı: Bana karşı çıkmışlardı

Erdoğan, "2008'de demiştim ki 'Kriz bizi teğet geçer.' Şu an parti çalışması yapan arkadaşlar karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMF'den alıyorlardı.Ve inandığımı ben de kararlı bir şekilde sürdürdüm. Bunlar faizciydi. Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyorum. Faiz sebeptir enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum