Sömürgeci devletler kandan besleniyor

Sömürgeci devletler kandan besleniyor

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, sömürgeci devletlerin kan ve gözyaşı üzerine kurdukları medeniyetlerinin, FETÖ gibi dünyanın farklı ülkelerinde de çeşitli isimlerle oluşum gösterdiğini söyledi.

Akşehir Belediyesi, Akşehir  Meslek Yüksekokulu ve Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu  tarafından Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa, Akşehir Kaymakamı Mehmet TÜRK, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Garrnizon Komutanı Alb. Orkun Turaçlı, Akşehir MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Şahin, Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Uğur Arslan,  Yunak MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kadir Öztaş, Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, protokol üyeleri, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, “28 Şubat’tan 15 Temmuz’a Milli İrade” isimli konferansta, sömürgeci devletlerin kan ve gözyaşı üzerine kurdukları medeniyetlerinin, Türkiye’de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) örneğinde olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinde de çeşitli isimlerle oluşum gösterdiğini söyledi.
 

“VATANIMIZA, DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Prof. Dr. Karabulut, Türkiye’nin, dünyanın en önemli jeopolitik, jeostratejik konumunda olduğunu belirtti. Anadolu topraklarının geçmiş yüzyıllardan bu yana ticaret hattı ve enerji hatlarının güzergahı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karabulut, “Dolayısıyla bu toprakları fethetmek nasıl bedel ödemeyi gerektirdiyse bu topraklara sahip çıkmak, bu topraklarda yaşamak da birçok bedeller ödenmesini gerektirir. Yeryüzünde böyle bir vatan toprağı yok. Vatan yoksa hiçbir şey yok zaten. Vatanınız yoksa ne ezanınız, ne bayrağınız, ne arınız, ne de namusunuz kalıyor. Vatanımıza, devletimize sahip çıkmalıyız” dedi. 28 Şubat sürecinin ülke ekonomisi ve sermaye piyasasına olumsuz etkilerinin olduğunu anlatan Prof. Dr. Karabulut, “İşin sadece siyasi ve askeri ayağı yok. Bir de finansal ayağı var. Ben şunu iddia ediyorum; 28 Şubat’ın finansal ve bürokratik ayağına yeterince operasyon yapılmadığı için 15 Temmuz bizim başımıza geldi. O dönemde, başörtülü öğrencilere neden dolayı ceza verdiler biliyor musunuz? Dersin düzenini bozmaktan dolayı ceza verdiler. Her derste ‘başörtülü-başörtüsüz’ diye bizden tutanak istiyorlardı. Bu ülkede yıllarca Anadolu çocuklarını hep dış kulvardan koşturdular. Kendi evlatlarını kolejlerde, şuralarda, buralarda hep iç kulvarda koşturdular. Dış kulvarda koşmaya çalışan vatan evlatlarının ayağına ise ağırlık bağladılar. Kimi zaman kıldığımız namaz, kimi zaman tuttuğumuz oruç, kimi zaman eşimizin başörtüsünü ayağımıza ağırlık olarak bağladılar. Sonra da dediler ki; ‘haydi bu yarışta birinci ol. Biz sizi eşit şartta yarıştırıyoruz.’ Fakat bu asla adil değildi” ifadelerini kullandı.

SÖZ KONUSU VATANSA DÜNYANIN ŞAH DAMARINI KESERİZ

Prof. Dr. Karabulut, 15 Temmuz Gecesi’ne ilişkin şunları söyledi: “Dünyada şu an iki tane büyük güç çarpışıyor. Biri; Hak ve adalet temelli, Allah’ın nizamını dünyaya hakim kılma ve insanlığın barışa, huzura kavuşturma gayesinde, davasında, iddiasında olan bizler. Diğeri iktidarlarını, sözüm ona medeniyetlerini; kan, gözyaşı ve haksız yere akıttıkları alın terleri üzerinden kuran sömürgeciler. Kimileri buna ‘küresel sermaye’ diyor. Haksızlık, kan, gözyaşı, zulüm, ahlaksızlık, fuhuş, hırsızlık, katliamdan besleniyorlar. Tüm devletleri de sonrasında 3. sınıf adamlarıyla, Fetullah Gülen gibi 5. sınıf adamlarıyla yönlendirmeye çalışıyorlar. Türkiye’de Fetullah Gülen vardı, Pakistan’da, Afganistan’da, Hindistan’da bir başkası var. Afrika ülkelerinde bu manada değerlendirdikleri, konuşlandırdıkları bir başkaları var. Biz o gece işgal ediliyorduk. 15 Temmuz’a her kim ki ‘darbe girişimi’ der, çok büyük bir hata eder, azımsamış olur. Ülkemiz, Güney’den, Balkanlar’dan, Ermenistan’dan, Gürcistan’dan, her taraftan işgal edilmeye hazırdı, niyetlenmişlerdi. Parça parça edeceklerdi. Biz Türkler merhametli bir milletiz ama söz konusu vatansa dünyanın şah damarını keseriz. O gece işte o şah damarını milletçe kestik.”Konferans sonrasında, plaket takdimi gerçekleştirildi. Prof. Dr. Karabulut, ayrıca kitaplarını imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.