Sokak hayvanları aç bırakılmasın

Sokak hayvanları aç bırakılmasın

Tüm Dünyayı etkisine alan koronavirüs, sadece insanların değil sokak hayvanlarının da hayatını olumsuz etkiliyor. Seydişehir Belediyesi, sokak hayvanları için seferber oldu

 

Koranavirüs tedbirleri kapsamında restoran, kafeterya ve yemek fabrikaları ile toplu yemek yenilen işletmeler kapandı. Vatandaşların da "Evde Kal" mesajına uymasıyla birlikte sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanmaya başladı.  Seydişehir Belediyesi bu konuda vatandaşlardan duyarlı olmasını evlerinde kalan ekmek ve yemekleri kapı önlerinde bulunan ve Seydişehir Belediyesi tarafından oluşturulan ekmek kutularına bırakmalarını istedi.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN SEFERBER OLDUK

 Başkan Tutal, özellikle daha önce lokanta, yemek fabrikaları, kafe gibi işletmelerden artan yiyeceklerle beslenen sokak hayvanlarının, işyerleri kapanınca aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını, bu çerçevede sokak hayvanlarının beslenmesi çalışmalarını genişlettiklerini kaydetti.

HEMŞEHRİLERİMİZ DE DUYARLI OLSUN

Kendi imkanları ile sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal “Koravirüs'ün önlenmesine katkı sunmanın yanında hastalığın yayılma tehlikesi farklı sorunları da beraberinde getiriyor. Seydişehir Belediyesi olarak sorunların aşılması için tedbirler alıyoruz. Bunlardan biri de lokantaların kapanması ve buralardaki yiyecek atıklarından beslenen sokak hayvanlarının durumu. Kapanan lokantalar ve yemekhaneler nedeniyle sokak hayvanlarımızın aç kalma tehlikesi ortaya çıktı. Belediye olarak gerekli çalışmalar başlattık. Kendi imkânlarımızla beslemeye çalışıyoruz. Fakat hemşirelerimizin de bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. 

Daha önceleri bıraktığımız mama kapları ve ekmeklerin bırakıldığı kapılarımızın sayısını artırdık. Yine talep olursa bizim apartman veya sitemizin önünde yok denirse biz istenilen yerlere de bırakabiliriz. Buradan da ekiplerimiz alıp barınak ve çöp toplama sahasındaki hayvanlarımıza götürebilir. Sonuçta hem insanlarımız hem doğamız hem de sokak hayvanlarımız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Siz evde kalın, biz onlara da bakarız" dedi.

ABDULLAH LEBLEBİCİ

12-1-(1)-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.