Soğuktan korunmak için ‘nano teknoloji’

Soğuktan korunmak için ‘nano teknoloji’

Her sene kar görmeden kışı tamamlayan vatandaş yoğun yağan kar sonrası soğuktan korunmak için nano teknoloji özellikli giyim malzemelerine yöneldi. Kaban ve bot seçimini yapan vatandaş soğuktan içlikle korunmaya çalışıyor

Her sene karı görmeden kış geçiren Konyalı vatandaşlar, bu yıl Konya tarihinin en yoğun karını gördüğü için kışa hazırlıksız yakalandı. Vatandaş, kış ortasında kış giyimi alışverişi yapıyor. Kışın hafi geçeceği düşüncesi ile kışlık alışverişini yapmayan vatandaşlar mont, kaban ve botu varsa şiddetli soğuğa önlem olarak, termal içlik ve çorap alıyor. Galeri Güvenlik Yetkilisi Nazmi Tuncel, kışa hazırlık yakalanan bazı vatandaşların montundan ayakkabısına tam alışveriş yaptığını belirtti. 4 yıldan beri en iyi sezonu yaşadıklarını ifade eden Tuncel, “1993’ten beri bu işi yapıyoruz. Bu sene yağan kar bereketli geldi, bizim işlerimizi de açtı” şeklinde konuştu. Tuncel akıllı kumaş teknolojisi üreten montların 300 ila bin 500 lira arasında değiştiğini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Sarıkamış Şehitleri’ni anma gününde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, Sarıkamış’ın Birleşik Krallık (İngiltere) bayraklı montla katılması sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Montun fiyatının 5 bin TL olduğu ortaya çıkmıştı.  Nazmi Tuncel, çok yüksek fiyatlara montların olduğunu fakat Konya piyasasında en yüksek bin 500 lira civarında alınabildiğine işaret etti.

KABANLARIN TAMAMI İTHAL

Akıllı kumaş teknolojisi ile üretilen montların dışarıdan içeriye hava ve soğuk almadığını fakat teri dışarı attığını belirten Galeri Güvenlik Yetkilisi Nazmi Tuncel, “Bu kumaşın ayrıca su tutmama, kaydırma özelliği bulunuyor. Islanırsa da hızlı bir şekilde kuruyor. Kişiyi ultraviyole ışınlardan da koruyor. Tamamı ithal bu montların. Alman, İngiliz, Fransız ve Amerikan yapımları bulunuyor. Fiyatları 300 ile bin 500 lira arası değişiyor” dedi. Kaban ve ayakkabıları kışa hazır olan vatandaşların ise soğuk havaya karşı daha sıkı korunma için ek tedbirler aldığını ifade eden Tuncel şöyle konuştu: “Bu ek tedbirler içlik ve termal çoraplardan oluşuyor. Vatandaş kaban almayayım ama içlikle kuvvetlendireyim diye düşünüyor. Termal içlik grubu 50 TL’den başlıyor.  İçliklerin ince olması lazım, hareket kabiliyetini azaltmaması lazım. 20 TL’ye de piyasada içlik bulunabilir fakat sağlıklı olmuyor. Termal çoraplar da kışın en çok talep edilen ürünlerinden. Termal çoraplar da 10 TL’den 30 TL’ye kadar fiyatlarda bulunabiliyor.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.