- Soğuk hava pazarcı esnafını etkiledi

- Soğuk hava pazarcı esnafını etkiledi

Hava sıcaklığının eksi 7 dereceye kadar düşen Seydişehir'de, soğuk hava pazarcı esnafını olumsuz etkiledi.

Seydişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri mahallelerde karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal gazetecilere yaptığı açıklamada ana arterler başta olmak üzere mahallelerde karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Tutal, "Şehrimize uzun süredir beklediğimiz  kar yağdı. Ekiplerimiz 55 mahallemizdeki kar temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarda 25 adet araç, 40 personel görev alıyor. Bölgemiz genelinde yaşanabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla gerekli tedbirler alınmıştır."

- Soğuk hava pazarcı esnafını etkiledi 

Hava sıcaklığının eksi 7 dereceye kadar düşen Seydişehir'de, soğuk hava pazarcı esnafını olumsuz etkiledi.

Alaylar  Mahallesindeki halk  pazarında tezgah açan pazarcılar, tezgahlarının yanına koydukları tenekede  ve soba odun yakarak ısınıyor.

Hem ürünlerini donmasını engellemek, hemde ısınmak isteyen pazar esnafı soba üzerinde çay pişirmeyi de ihmal etmiyor.

Pazarcı Mehmet Doğu AA muhabirine yaptığı açıklamada soba ve teneke içerisinde kömür ve odun yakarak ısınmaya çalıştıklarını belirterek, "Müşterilerimizde gelip ısınıyorlar. Biz de soba üzerinde yaptığımız çaylardan müşterilerimize ikram ediyoruz." dedi.

- Tarihi Arasta Çarşısı restore edilecek

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi tarafından tarihi Arasta çarşısı içerisinde yer alan iş yerleri restore edilecek. 

 Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AA muhabirine yaptığı açıklamada Seyyid Harun Cami ve Çevre Kentsel Tasarım Projesi kapsamında tarihi Arasta çarşısının gelecek kuşaklara aktarılması için çalıştıklarını belirtti.

Buranın turizm amaçlı kullanılacağını ifade eden Tutal, şunları kaydetti:

"Çarşının içinde bulunan Arasta ve yakınındaki Seyyid Harun Camisi ve külliyesinin çevreden algılanıp canlanmasını sağlayacağız. Bunun için bazı dükkanlar, bedelleri ödenerek belediye tarafından kamulaştırıldı.Hayata geçireceğimiz çalışmalar 2018 yıl sonunda tamamlanacak. Proje 15 milyon liraya mal olacak.Projeyle sosyo-ekonomik ve kültürel alanlar oluşturularak,  sosyal hayat canlanacak. Turizm gelişecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.