Soğuk hava balık fiyatlarını uçurdu

Soğuk hava balık fiyatlarını uçurdu

Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde etkili olan olumsuz hava koşulları balık fiyatlarını da vurdu. Soğuk hava nedeniyle ulaşımın ve avlanmanın aksamasıyla birlikte tezgahlardaki balık fiyatları da açtı

Yüksek oranda omega 3 yağı içeren, bol miktarda protein barındıran, uzmanlara göre haftada en az 2 veya 3 kez yenmesi tavsiye edilen balık, son günlerde artan fiyatından dolayı evlerden içeri giremiyor. Özellikle çocukların büyüme çağlarında tüketmesi gereken en önemli besin kaynağı olan balık soğuk hava şartlarından dolayı sofralarda yerini alamıyor. Balık fiyatlarında yaşanan olumsuzluk hem esnafı hem de vatandaşı zor duruma sokuyor.

8-2.jpg

5-6 LİRALIK ARTIŞ VAR

Muhacir Pazarı'nda son günlerde tezgahlardaki balık çeşitliliğinde bir değişme olmazken, fiyatlar yükselmeye başladı. Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle çok az sayıda tekne denize açılabildinden ve avlanan balık azalınca, tezgahlarda da fiyatlar yükseldi. Yılbaşı öncesi 10 liradan satılan hamsinin kilosu 15-20 liraya kadar yükseldi. Muhacir Pazarı'nda istavritin kilosu 15-20 lira, çinekopun kilosu 25 lira, sarıkanat kilosu 40 lira, barbun kilosu 60 lira, palamut tanesi büyüklüğüne göre 5 ila 15 lira arasında, yerli somonun kilosu ise 20 liradan satılıyor. 

8-3-001.jpg

İNSANLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Balıkçı Hüseyin Yaprak, fiyatların yükselmesinin balık satışlarını etkilediğini belirterek, "Yılbaşından itibaren hava şartları nedeniyle tekneler açılamayınca 5-6 liralık bir artış yaşandı. 10 liraya sattığımız hamsi ve istavriti şuanda 15-20 liraya satıyoruz. Tam balık yenilecek mevsim ama insanların alım gücü nedeniyle balık satışlarımız etkileniyor" dedi.  Balık fiyatlarını pahalı bulduğunu söyleyen bir vatandaş da, “Hamsiyi çok seviyorum ama fiyatları artıyor. Haftada en az iki kere tüketmeye çalışıyoruz. Ama fiyat artışı tüm vatandaşları olduğu gibi bizi de etkiliyor” dedi.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.