Şoför Görevden Alınmazsa Gaziler Açlık Grevi Yapacak

Şoför Görevden Alınmazsa Gaziler Açlık Grevi Yapacak

Ankara’da terör gazisi Yılmaz Yiğit’e hakaret ettiği iddiasıyla açığa alınan V.Ç. adlı otobüs şoförünün göreve iade edilmesi tepkilere sebep oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kurum adına özür dilemesi...

Ankara’da terör gazisi Yılmaz Yiğit’e hakaret ettiği iddiasıyla açığa alınan V.Ç. adlı otobüs şoförünün göreve iade edilmesi tepkilere sebep oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kurum adına özür dilemesi ve şoförü görevden almasını isteyen gaziler, aksi taktirde belediye önünde açlık grevi yapacaklarını bildirdi. Eleştirilen şoför, hakaret iddialarını kabul etmemişti.

Konyalı terör gazisi İbrahim Lale, konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada, ülkesi için iki kolunu, sağ ayağını ve bir gözünü kaybeden gazi Yılmaz Yiğit’e yapılanı kendilerine yapılmış kabul ettiklerini belirtti. Gazi İbrahim Lale, "Onurumuzun, gururumuzun ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Türkiye genelinden kendisine ulaşan ve konuyla ilgili desteklerini bildiren 150 gazi adına açıklama yaptığını belirten Lale, gaziye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin sahip çıkmaması durumunda gaziye kendilerinin sahip çıkacağını dile getirdi. Lale, "Unutulmasın ki şehit aileleri ve gaziler sahipsiz değildir. Şu an itibariyle olayın olduğu günden beri Türkiye genelinde bize ulaşan yaklaşık 150 şehit ailesi ve gazi bu açlık grevini destekleyeceklerini ifade ettiler." bilgisini verdi.

Lale, gazi ile şoförün tartışması kayıtlarında videonun 1.13 saniyesinde şoförün gaziye ‘Hayvan oğlu hayvan’ dediğini, ayrıca ‘Allah görmüş de almış’ gibi ifadeler kullandığını dile getirerek, olayı BİMER’e de şikayet ettiklerini kaydetti. Lale, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e de e-posta yolu ile cevaplaması istemiyle şu soruları yönelttiğini aktardı:

"Gazinin şoförü darp ettiğini ve iş göremez rapor aldığını ifade ediyorsunuz, hâlbuki 29.10.2014 tarihinde ulusal basına yansıyan 12.41 güvenlik kamerası görüntülerinde şoför telefonla konuştuğu kişiye 'hayır darp yok' diyor, darp var mı, yok mu?

Güvenlik kamerası görüntülerinin tamamını ulusal basınla paylaşmayı düşünüyor musunuz? Bir ğazinin bir siyasi görüşü olması sebebiyle bu kadar saldırıyı etik buluyor musunuz?

Şehit aileleri ve gazilerin siyasi görüşü olamaz mı? Bundan sonra şehit ailelerimizi ve gazilerimizi alakalı Belediyenizdeki yasal ve sosyal faaliyetlerinizde A Partili B Partili şehit ailesi ve gazi diyerek mi faaliyetlerde bulunacaksınız?

Ulusal basına yansıyan 12.41 dakikalık görüntüde şoförün 'Cama vurma, enayi, bela ya bela… Protez demiyorsun hayır, elimi cebime sok diyorsun… Allah görmüş de elini almış' diyor, bu ifadeye katılıyor musunuz?

Bu konuda yaptığınız açıklamaları Anayasamızın 61. maddesi ve 2010 yılında şehit aileleri ve gazileri için çıkarılan kanundaki pozitif ayrımcılık maddesine uygun olduğunu düşünüyor musunuz?

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve varlığı için Şırnak’ta iki kolunu bir bacağını bir gözünü veren yüzde 90 iş göremez raporu olan bir gazimize bu yapılanların doğru olduğuna inanıyor musunuz? Kurumunuz adına özür dilemeyi düşünüyor musunuz, şoförü görevden almayı düşünüyor musunuz? Olaydaki şoförün psoteknik raporu var mıdır?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.