Soba satışlarında rekor düşüş yaşanıyor

Soba satışlarında rekor düşüş yaşanıyor

Havaların soğumaya başlamasıyla doğalgaz olmayan evlerde ısınma hazırlıkları başladı. Doğalgaz ve kalorifer sistemi olmayan evlerin en önemli özelliğini soba oluşturuyor

Havaların soğumaya başlamasıyla doğalgaz olmayan evlerde ısınma hazırlıkları başladı. Doğalgaz ve kalorifer sistemi olmayan evlerin en önemli özelliğini soba oluşturuyor. Eskimiş sobalarını yenileriyle değiştirmek isteyen vatandaşlar sobacıların yolunu tutuyor. Soba fiyatlarında geçen yıla oranla büyük bir düşüş var. kalitesine göre bir sobayı borularıyla birlikte 180–250 TL’ye almak mümkün.

SATIŞLARIMIZ YÜZDE 70 ORANINDA  AZALDI

Günümüzde sobanın yerini kalorifer, doğalgaz ve elektrikli ısıtıcılar aldı. Bu sistemler de soba satışlarını yüzde 70 oranında etkiledi. Tarihi Bedesten’deki Sobacılar Çarşısında faaliyet gösteren Mustafa Yaldız 50 yıldır sobacılık ile uğraştığını, baba mesleği olması nedeniyle bu işi bırakmadığını söyledi. Mesleğin artık bir geleceğinin olmadığını ifade eden Yaldız, “Bizim meslek  artık eskisi gibi işlemiyor. Meslek, günümüzde son demlerini yaşıyor” dedi. Yaldız, “Bu yıl yaşanan indirimden dolayı satışlar daha iyi gidiyor. Doğalgazın yaygınlaşmasına rağmen şehir merkezinde olmasa bile ilçelerden, köylerden soba almaya geliyorlar. Bu durum satışlarımızı olumlu yönde etkiliyor. Soba boru fiyatları ise 3,5 TL ile 5 TL arasında değişirken, soba kovasını 5 ile 8 TL arasında almak mümkün " şeklinde konuştu.

TOLGA PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.