Sabit Horasan

Sabit Horasan

Skorbort

Skorbort

Konyaspor, sezona Akhisar beraberliği ile beklenmedik bir başlangıç yaptı. Ortada kaybedilen çok önemli bir 2 puan var. 
Ama geçmişi geride bıraktık. Sırada Kayserispor maçı var. Yeşil-beyazlı ekibin, ligin yeni takımı karşısında futbolun doğrularını yapması halinde 3 puanla döneceğine gönülden inanıyoruz. Deplasmanda alınacak ilk galibiyet takım üzerinde güven ve moral dopingi oluşturacak. 
Cumartesi akşamı kalben Kayseri’de, Konyaspor ile birlikte olacak.
 
Konyaspor ile Akhisar arasında Pazar günü oynanan maçın gözlemcisinin, yeşil-beyazlı taraftarların rakip takım taraftarlarına yaptığı ve 11’er saniyelik 4 kez tekrarlanan küfün nedeniyle rapor tuttuğu açıklandı. Bu nedenle de Konyaspor ceza kuruluna sevk edildi. 
Bu hareket, bu sezon ilk olduğu için büyük bir olasılıkla ceza gelmeyecek. Ancak, ikinci kez tekrarlanması halinde –bu nedenle Galatasaray maçı büyük öneme taşımakta- Konyaspor’a en az 50 bin TL para cezası verilecek. 
50 bin lira, Anadolu kulüpleri için büyük para. Dahası, bu para Konyaspor’un bir aylık personel maaşı, veya bir aylık mutfak gideridir. O nedenle geçen yılın en centilmen seyircisi olan Konyaspor taraftarlarının tahriklere kapılmamaları ve daha dikkatli olmaları gerekmekte. 
 
Konyaspor’un genç futbolcusu H. İbrahim, geçen yıl formasını giydiği Anadolu Selçukspor’daki performansıyla dikkat çekti. H. İbrahim, bu sezon ise takımın hazırlık kamplarında yer aldı. Son hazırlık maçıyla birlikte Akhisar maçında da oyuna sonradan girdi. 
Fiziği güçlü, görüntü olarak futbol geleceği açık olan bu futbolcu, yürüyüş ve hareketleriyle biraz erken havaya girmiş bir görüntü verdi. Futbol oynama yerine süre aldığı dönem içerisinde iki kez gereksiz faul yapan H. İbrahim’e önerimiz, aklını başına alması ve geleceğini düşünerek daha mütevazi olmasıdır. Yoksa, geçmişte onun gibi havaya giren ve kaybolup giden çok futbolcu var. H. İbrahim’in sonunun da onlar gibi olmasını kimse istemez. 
 
Konyasporlu futbolcular, Akhisar maçına, üzerinde Konya’nın şehidi Beyazıt Çeken’in fotoğrafının bulunduğu tişörtlerle çıkarak seyircileri asker selamıyla selamladılar. 
Büyük bir vefa örneği. Yerinde bir hareket. Şehitlerimizi hiç bir zaman unutmayacağız.
Ancak, Konya bu vatan için son dönemde bir değil 3 şehit verdi. Türkiye’deki tüm şehitlerin fotoğraflarının yer alması beklenemez, ancak diğer şehitlerimiz Veli Ateş ve Dursun Taştiken’in  fotoğraflarını da tişörtlerde yer alması daha uygun olurdu sanırım.  
 
 Konya Büyükşehir Torku arena stadı, Konya’nın son yıllardaki en önemli gurur kaynağı oldu. Emeği geçenleri bir kez daha kutluyorum. 
Ama, statta eksikler bir türlü bitmiyor. Kameramanların bulunduğu stant yukarı kaldırılacaktı, yeri yine değişmemiş. 
Bununla birlikte skor bordlarda maçın önemli bölümlerinin tekrarının verilmemesi, tribünlerden çok hoş görüntülerin ekrana yansıtılmaması, karşılaşmada devre ve maç sonuna eklenen sürelerin yer almaması büyük eksiklik. 
Haydi, Konyaspor maçlarını es geçti, önümüzde Milli takımın maçları var. Tüm Dünya’nın gözlerinin Konya’da olacağı o önemli iki günde, o muhteşem statta skor bortlarda görüntü olmaması eksiklik olmayacak mı?
 
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Konya şubesinin olağan genel kurulu 26 Ağustos Çarşamba günü yapılacak. 
Kongrede, Konya’nın yetiştirdiği 3 eski futbolcu, spor adamı ve teknik adam başkan adayı olarak yarışacak. Kurucu Başkan Muzaffer Evren’den başlayarak dernekte görev yapan tüm başkanlar ve yönetim kurulları önemli işlere imza attılar. 
İsmet Karababa, Tuncay Şimşek ve Selçuk Buğdaycı’ya genel kurulda başarı dilerim. İnanıyorum ki, kazanan Tüfat olacaktır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR