Sızma Alparslan Ortaokulu´nda sergi açıldı

Sızma Alparslan Ortaokulu´nda sergi açıldı

Selçuklu Sızma Alparslan Ortaokulu´nda ‘Geçmişten Günümüze Kültürel Esintiler ‘ isimli eski eşyalar sergisi ve karne töreni gerçekleştirildi.

Programa Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya,  Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ali Sönmez , İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, ilçe Jandama Komutanı Binbaşı Muammer  Özdil, İlçe Jandarma Başçavuş  Paşa Bülbül, ilçe şube müdürü, okul müdürleri ile veliler katıldı. Bosna Hersek Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Mehteran Gösterisi izleyenler tarafından beğeni ile karşılandı. Sergi açılışının ardından davetliler Sızma Mahallesi’nde kullanılmış tarımda, mutfakta, günlük hayatta, törenlerde, fotoğraf makinaları, TV, gramafon, radyo,daktilo, iş hayatında kullanılan birçok eski eşya ve kıyafetlerin yer aldığı  sergiyi gezdiler.

2-2-052.jpg

Okul Müdürü Selçuk ERKOÇ, sergiyi planlarken çocukların kendi kültürünün özelliklerini tanıma fırsatını bulmalarını amaçladıklarını ve bunlara değer vermelerini, değer katmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Selçuklu İlçe Milli  Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da yaptığı konuşmasında sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, “Öğrencilerimiz tatillerini dinlenerek, dolu dolu geçirmeli. Çok kitap okumalı. Tüm öğretmen ve öğrencilere iyi tatiller diliyorum” dedi. Selçuklu Kaymakamı Sayın Sabit Kaya ise konuşmasında, “Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi kaybetmeyiniz. İyi bir tatil geçirmeniz, 2. döneme de sağlıklı, mutlu ve dinlemiş olarak gelmeniz temennisiyle öğretmenlere ve öğrencilere iyi tatiller diliyorum" ifadelerine yer verdi. Program ilkokul ve ortaokul öğrencilerine karne verilerek sona erdi.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.