Siyonist namluyu KKTC’ye çevirdi

Siyonist namluyu KKTC’ye çevirdi

Türkiye’den Siyonist İsrail’e karşı yükselen sesten sonra, siyonist savunma bakanlığı, resmi hesabından Kıbrıs’ta İsrail askeri fotoğrafı paylaştı…

Amerika Birleşik Devletleri’nin provokatif eylemlere imza atan yeni başkanı Donald Trump’ın son Kudüs kararının yankıları sürüyor. Trump’ın kararı sonrası İslam dünyasında yükselen tek ses, Siyonist şebekeleri rahatsız ederken, özellikle Türkiye’de düzenlenen mitingler ve tepkiler, Siyonist İsrail’in Savunma Bakanlığı’nda da korkuya sebep oldu. Siyonist bakanlık, resmi hesabından tepkilerin yükseldiği günlerde dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

TÜRKİYE’YE KIBRIS GÖNDERMESİ!

Türkiye’de milletin sokaklara dökülerek gösterdiği tepkilerden rahatsız olan İsrail’in Savunma Bakanlığı, daha önce çektiği anlaşılan bir fotoğrafı servise koydu. Güney Rum Kesimi ile birkaç yıl önce yaptığı askeri işbirliği anlaşmalarından sonra geçtiğimiz yaz askerlerini adaya gönderen İsrail, Rumlarla birlikte askeri bir tatbikata imza atmıştı. O tatbikat sırasında çekilen fotoğraf aylar sonra, Türkiye’den yükselen tepki seslerinden sonra sosyal medya hesabından paylaşıldı. Yapılan paylaşımda İsrail özel birliklerinden olduğu ifade edilen askerin elindeki silahın namlusu ise adanın kuzeyine çevrilmiş durumda. Siyonist bakanlık, yaptığı paylaşımda yer bildirimi olarak da Kıbrıs’ı işaretleyerek ve ‘Özel kuvvetlerimiz Kıbrıs manzarası ile harmanlanmış’ notuyla kendince mesaj vermeyi de ihmal etmediği görülüyor.

 

 

 

RUMLARLA ASKERİ İŞBİRLİĞİ

Güney Akdeniz’in güvenliği adı altında Rumlarla işbirliklerini geliştirerek, Türkiye’nin bölgedeki deniz sahaları üzerindeki hakimiyetine göz koyan İsrail, ilişki seviyesini daha da yükseltti. Rumlarla savunma ve askeri işbirliği anlaşmalarına da imza attı. Geçtiğimiz Haziran ayında Rum tarafında gerçekleşen bir tatbikat çerçevesinde düşman kuvvetleri tarafından işgal edilen köyler Siyonist askerlerle birlikte sözde kurtarılıyor.

BİZ AB DERKEN, İSRAİL ADA’YA ÜS KURUYOR

Türkiye’nin savunması açısından bir yüzen gemi olarak nitelendirilen Kıbrıs adasına ilişkin son dönemde yaşananlar dikkat çekiyor. 2004 yılında AB’ye girme uğruna KKTC’de yapılan oylamada ‘evet’, Rumların oylamasında ise ‘hayır’ çıkması emperyalist planı bozmuştu. Rumların daha çok hak talep etmesiyle bozulan oyundan sonra ise her dönem yeni oyunlar sahneleniyor. AB uğruna başarılamayan iş bu sefer Siyonist İsrail eliyle geliştiriliyor. İsrail bölge üzerindeki alan hâkimiyetini artırmak için hem ticari hem de askeri olarak seferber olmuş durumda. İsrail, Ada’da tarımı geliştirmek adına köyler kurmayı planlıyor, bu köyleri korumak için da askeri birliklerini ada üzerinde konumlandırmak istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.