Siyer yarışmasına Konya’dan 20 bin kişi başvurdu

Siyer yarışmasına Konya’dan 20 bin kişi başvurdu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, önümüzdeki hafta sonu düzenlenecek “Efendimizin İzinde, Siyer-i Nebi Yarışması” sınavı hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, önümüzdeki hafta sonu düzenlenecek “Efendimizin İzinde, Siyer-i Nebi Yarışması” sınavı hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda AGD Şube komisyon üyeleri de hazır bulundu. Başkan Mehmet Parlak, sınava başvuruların son bulduğunu ve yarışmaya Türkiye geneli beş yüz binin üzerinde ve Konya genelinde toplam yirmibine yakın öğrencinin başvurduğunu ifade etti. Peygamberimiz’in (SAS) gençliğe ve çocuklara önem verdiğini söyleyen Parlak, “İslam davasını öncelikle gençler omuzlamış, rahmet peygamberi olan efendimiz onları gençliğin tehlikelerine karşı uyarmış ve tavsiyede bulunmuştur. Hazreti Peygamber’in (SAS) gençleri teşvik eden, sıcak ve samimi ilgisi sayesinde; genç sahabeler canlarını, mallarını, ailelerini Allah yolunda feda edecek kıvama gelmişlerdi. Dinimizin en önemli kaynağı olan Sünnet-i Seniyyenin bize ulaşmasında, en mühim vazifeyi yine genç sahabeler üstlenmiştir. Hz. Peygamber (SAS) gençlerin ilim alanında yetişmesine önem vermiş, vahiy kâtiplerini de genellikle gençlerden seçmiştir. İslam'a davet mektuplarını gençlere yazdırmış, bazı gençleri o gün ihtiyaç duyulan yabancı dilleri öğrenmeye teşvik etmiş ve ‘Gençliğinde ilim öğrenen, taştaki damga gibi, yaşlılığında öğrenen ise su üzerine yazı yazan gibidir.’ buyurmuştur” dedi.

GENÇLERİN O’UN TANIMASINI HEDEFLİYORUZ

Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması"nın bu sene yedincisinin düzenlendiğini ifade eden Parlak, şöyle konuştu: “Yarıma ile hedefimiz Ortaöğretim Öğrencilerimizin Efendimiz'e aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sas) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayarak, örnek bir nesil yetiştirmektir. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın, güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek, mesajımızı en doğru ve etkili şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimiz tarafından gençlerimiz Peygamber'imizin sevgisini aşılamak ve O'nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma, tüm Türkiye'de olduğu gibi, Konya"mızda ve 31 ilçesinde de tüm lise ve ortaokullara dönük olarak yapılacak. Genel merkezimizin vereceği Altın ödüllerinin yanı sıra, ilimizde ve ilçelerimizde de yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ödülleri 31 Aralık 2016 Cumartesi günü Spor ve Kongre merkezinde yapılacak olan Mekke'nin Fethi ve Gençlik şöleninde verilecektir. Milli Gençlik’in 42. Yılına özel Konya genelinde toplam 142 ödülün verileceği yarışmamızda, liselilere ve ortaokullu öğrencilerimize ayrı ayrı ödüller verilecek olup, her iki kategorinin birincilerine 3 tam altın, ikincilerine 2 tam altın, üçüncülerine 1 tam altın, dördüncü ve beşincilere yarımşar altın, altıncıdan onuncuya kadar çeyrek altın, onbirinciden ellinciye kadar Çanakkale & İstanbul gezisi ve elli birinciden yetmiş birinciye kadar da 1 yıllık genç istikbal dergisi aboneliği hediye edilecektir. Sınav Tarihi 17 Aralık 2016 cumartesi saat 11.00'de olacaktır. Sınava girecek genç kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum.”

HÂLİD ŞEN

img_4708.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.