Siyasi Parti İl Başkanları Ekmeleddin İhsanoğlu İçin Buluştu

Siyasi Parti İl Başkanları Ekmeleddin İhsanoğlu İçin Buluştu

Samsun'da, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen CHP, MHP, BBP, BTP, DSP ve DP il başkanları ortak basın açıklaması yaptı. Toplantıda AK Parti'nin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eleştiri yağmuruna tutuldu.Cumhuriyet...

Samsun'da, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen CHP, MHP, BBP, BTP, DSP ve DP il başkanları ortak basın açıklaması yaptı. Toplantıda AK Parti'nin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eleştiri yağmuruna tutuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi il binasında yapılan ortak toplantıya CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Şaban Kılıç, Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Cengiz Aktaş, Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Dursun Güney, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Ahmet Katrancı ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İl Başkanı Lisan Yolay katıldı.

Siyasi parti temsilcileri adına ilk konuşmayı yapan CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, 10 Ağustos'ta yapılacak seçimin ülkenin Cumhuriyet ve demokrasi tarihinde ilk olacağını belirterek şunları söyledi: "Yine aynı şekilde bir ilki daha gerçekleştirmekteyiz. Bu ilk ise demokrasi tarihimizin büyük uzlaşısıdır. Türkiye siyasetinde yer alan 6 siyasi parti, Türkiye'nin tüm sivil toplum kuruluşları, toplum katmanları ile yaptığı görüşmeler sonucunda cumhurbaşkanı adayı nitelikleri üzerinde görüş birliğine varmışlardır. Bu nitelikleri üzerinde barındıran Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı göstermek üzere bir uzlaşma içerisine girmişlerdir. Demokrasi için büyük uzlaşmanın cumhurbaşkanı adayı olan İhsanoğlu artık bütün Türkiye'nin adayıdır. Biz 6 parti olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun destekçisiyiz, seçimleri kazanması için elimizden geleni yapacağız."

'HER ŞEYİ İSTİSMAR ETMİŞTİR'

MHP İl Başkanı Şaban Kılıç da "Türkiye uzun zamandır adı konulmamış bir krizin ve bunalımın tesiri altında kıvranmaktadır. AK Parti hükümeti ile geçen 12 yılın bilançosu yabancılaşma, yasak, yalan, yıkım, yolsuzluk ve yoksullukla temellenmiştir. Geçen yıllar boyunca Türk milleti yok sayılmış, Türk bayrağı indirilmiş, Türk vatanı bölücülerin taarruzuna uğramıştır. Başbakan ve hükümeti adaleti yıpratmış, kardeşliği bozmuş, birlikte yaşama iradesini yıkmıştır. Geçen on iki yılda istismar edilmedik hiçbir şey bırakılmamıştır." diye konuştu.

'KATİLLER İLE ORTAKLIK İÇİNDE'

Başbakan Erdoğan'ın, 'ezberleri bozuyoruz' diyerek, Türkiye’nin sosyal dokusunu yaraladığını söyleyen Kılıç, şöyle konuştu: "Açılım yapıyoruz diyerek PKK terör örgütüne altın tepside Türkiye’yi ikram etmiştir. Başbakan teröristlerin özerklik isteklerine, otonomi beklentilerine yeşil ışık yakmıştır. Başbakan milli iradenin ya da milli gücün değil, milli değerlerin, manevi emanetlerin karşısındaki yegâne adamdır. Başbakan PKK ile seçim ittifakı yapmaktadır. Başbakan İmralı canisi ile başkanlık konusunda fikir birliği halindedir. Başbakan, Barzani, HDP, havuzcu işadamları, DHKP-C, IŞİD, El-Kaide, İmralı canisi, İsrail ve Müslüman katilleri ile ortaklık içindedir."

'AYAKKABI KUTULARININ HESABINI VEREMEMİŞTİR'

Başbakan’ın halâ 17-25 Aralık’ın hesabını veremediğini belirten Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Halâ ayakkabı kutularını, yatak odalarında bulunan para kasalarını, villalardan çıkan milyar dolarları izah edememiştir. Başbakan'ın sicili karadır ve bu sicil cumhurbaşkanı olmaya hukuken, ahlaken ve vicdanen engeldir. Başbakan şayet cumhurbaşkanı olursa, seçeceği kukla başbakanlarla diktatör olma yolunda hızla ilerleyecektir. Bu sebeplerle 10 Ağustos’ta otokrasi ile demokrasi arasında bir tercih yapılacaktır."

'GİRESUN’DAN ERDOĞAN’A OY YOK'

Kılıç, Samsun'da Erdoğan'a oy çıkmayacağını iddia ederek, "12 yıldır iktidarda olan ve yaşadığımız güzel Samsunumuzu bölgenin en kötü, en geri kalmış şehri haline getiren, memleketimizi adeta büyük bir köye dönüştüren, sanayisini, ekonomisini bitiren, işsizliği ve göçü artıran bir hükümete ve başbakanına bu sefer Samsun’dan oy yok deme zamanıdır. Milletimizi bölen, ötekileştiren, yüzde 50’yi evde zor tutuyorum sözleriyle milletimizi kutuplaştıran, milliyetçiliği ayaklar altına alan, devletin bütün kurumlarını tahrip eden Habur sınır kapısı rezaletini bu millete yaşatan, 1000 yıllık kardeşliğimizi zedeleyen başbakandan cumhurbaşkanı olmaz, olmamalıdır diyoruz. Başbakan Erdoğan yeni Türkiye yalanları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri ile oynamaya başlamıştır. Hatırlatmak isteriz yeni Türkiye’nin miladı 29 Ekim 1923’tür. Bu sebeplerle inanıyoruz ki Samsun halkı ve Türk milleti 1919 ruhu ile hareket edecek, Türkiye’yi sahipsiz bırakmayacaktır ve Başbakan Erdoğan’ı hezeyanları ve hakaretleri ile sandığa gömecektir. Çağrımız siyasi kimlik ve görüş ayırmaksızın milletimizin her ferdinedir. Çağrımız güzel ülkemizin güzel insanlarınadır. Var olmak, tam bağımsız bir şekilde ekonomik refahı, sosyal barışı temin ederek büyük ve kudretli ülke haline gelebilmek için hep birlikte Türkiye de buluşmalıyız. 10 Ağustos bunun için tarihi bir fırsattır." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.